Connect with us

crypto nieuws

XRP-prijsvoorspelling terwijl XRP 2,3% daalt in 24 uur – Waar is de volgende ondersteuning?

Gepubliceerd

op

XRP Crypto

 

XRP Crypto

De XRP-prijs is de afgelopen 24 uur met 3% gedaald tot $ 0,387535 tijdens een marktdaling vandaag. Het is nu met 1% gestegen in een week en daalde met een zeer lichte 0,2% in de afgelopen 30 dagen, terwijl de XRP-gemeenschap blijft wachten op de conclusie van Ripple’s langlopende juridische strijd met de SEC.

Het is gedeeltelijk vanwege de SEC dat de markt – en XRP – vandaag is gedaald, waarbij de effectentoezichthouder gisteren stablecoin-emittent Terraform Labs en zijn (voortvluchtige) CEO Do Kwon aanklaagde. Echter, met de zaak van Ripple met de SEC die er goed uitziet, en met de XRP-gemeenschap die er bij Coinbase op aandringt om het token opnieuw aan te bieden, zou het een goed 2023 voor de boeg kunnen hebben.

XRP-prijsvoorspelling terwijl XRP 2,3% daalt in 24 uur – Waar is de volgende ondersteuning?

XRP blijft in een gevaarlijke positie, met de munt aantoonbaar voorbereid op meer vallen. De relatieve sterkte-index (paars) is de afgelopen dag onder de 50 gezakt en zou verder kunnen dalen na een groot deel van januari dicht bij de 70 te hebben gestaan.

 

Bron: TradingView

Ondertussen is het 30-daagse voortschrijdend gemiddelde (rood) van XRP niet meer gestegen ten opzichte van zijn 200-daagse (blauw) en zou het daarom op het punt staan ​​weer te dalen.

Het belangrijkste ondersteuningsniveau om nu op te letten is $ 0,38. De laatste keer dat XRP onder deze prijs zakte, aan het begin van deze week, viel het helemaal terug tot ongeveer $0,36.

XRP is dit jaar slechts één keer gedaald tot onder de $0,35 (begin januari), en deze prijs blijft het ondersteuningsniveau op middellange termijn, dat alleen zou worden overschreden als gevolg van een ernstige marktdaling.

Wat de langere termijn betreft, wachten de houders nog steeds geduldig op de conclusie van Ripple’s zaak tegen de SEC. Dit zit momenteel in de eindfase, daarin zo’n beetje alles is in de zaak ingelichtwaardoor rechter Analisa Torres de taak krijgt om tot een oordeel te komen.

Volgens een interview dat de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, vorige maand gaf, zou de zaak in de eerste helft van 2023 kunnen eindigen, of uiterlijk tegen het einde van het jaar. En de verwachting bij een groot deel van de XRP-gemeenschap is dat Ripple een reële kans heeft om een ​​oordeel te krijgen dat het in staat stelt zijn activiteiten voort te zetten.

Ten eerste heeft de rechtbank die toezicht houdt op de zaak het afgelopen jaar verschillende gunstige uitspraken gedaan. Dit omvat het handhaven van zijn recht om een ​​eerlijke kennisgevingsverdediging te presenteren, en ook het verlenen van toegang tot belangrijke documenten en e-mails met betrekking tot een toespraak van de toenmalige SEC-voorzitter William Hinman in 2018, een toespraak waarin hij verklaarde dat noch bitcoin noch ethereum waren zekerheden.

Bovendien is er een argument dat de SEC niet voldoende heeft vastgesteld hoe Ripple een ‘gemeenschappelijke onderneming’ heeft ontwikkeld die de waarde van XRP zou verhogen, zoals beschreven in de Howey-test. Als de SEC wil aantonen dat Ripple niet-geregistreerde effecten heeft verkocht, moet het duidelijk uiteenzetten wat deze gemeenschappelijke onderneming precies is, maar sommigen beweren dat het hierover niet duidelijk was.

Ervan uitgaande dat Ripple toch met een positief oordeel komt, zal dit ongetwijfeld voor een flinke XRP-rally zorgen. Het zal niet alleen massaal worden verhandeld op beurzen die het al op de lijst hebben staan, maar platforms die in december 2020 zijn geschrapt (toen de SEC Ripple aanklaagde) zullen het opnieuw aanbieden.

Dit omvat Coinbase, waarover de afgelopen dagen wordt gespeculeerd, nadat werd opgemerkt dat de beurs onderhoud had gepleegd aan XRP-overdrachten (ondanks dat dergelijke overdrachten op dit moment niet worden aangeboden).

Het was gedeeltelijk vanwege dergelijk onderhoud dat de hashtag #RelistXRP viraal ging op Twitter, waarbij de aanhangers van de munt Coinbase aanspoorden om XRP-handel opnieuw in te voeren, wat een meevaller zou zijn voor Coinbase en een boost zou geven aan XRP.

Ondanks het verwijderen van XRP (om voor de hand liggende juridische redenen), lijkt Coinbase over het algemeen de positie van Ripple te blijven steunen. Het diende in november een amicusbrief in ter ondersteuning van Ripple, wat aangeeft dat het grotendeels de kant van het bedrijf kiest en XRP liever opnieuw aanbiedt, op voorwaarde dat het wettelijk veilig wordt om dit te doen.

En als Coinbase XRP weer op de lijst zet, zal de laatste dit jaar nieuwe niveaus bereiken, vooral als dit gepaard gaat met een goed oordeel voor Ripple. De markt zou XRP binnen enkele dagen na een dergelijke beoordeling en/of hernieuwde notering kunnen zien terugkeren naar $ 0,5, terwijl de langere termijn een terugkeer naar $ 1 zal opleveren, voordat de altcoin naar zijn recordhoogte van $ 3,40 zou gaan in het geval van een nieuwe bull. markt.

Het is ook de moeite waard erop te wijzen dat XRP op fundamenteel niveau een sterke munt blijft. Dit werd een paar weken geleden benadrukt, toen Ripple zijn Q4 2022 XRP Markets Report publiceerde, waaruit bleek dat het alleen al in dat kwartaal $ 226,31 miljoen aan netto XRP-verkopen had verwerkt.

Dit was ondanks zijn zaak met de SEC, wat suggereert dat het einde van deze zaak ervoor zal zorgen dat de zaken van Ripple een hoge vlucht nemen. En daarmee ook de prijs van XRP.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending