Connect with us

crypto nieuws

Zal de driedubbele bodem van $22.350 een bullish bounce in BTC veroorzaken?

Gepubliceerd

op

BTC -Bitoin

Bitcoin steeg vandaag, maar daalde gestaag. De waarden van vandaag zijn slechts marginaal beter dan het dieptepunt ooit op woensdag, toen bitcoin met maar liefst 4,5% daalde. Ethereum daalde ook met een waarde die lager was dan de high van gisteren; deze daling is veroorzaakt door inflatieproblemen en onzekerheid op de Chinese cryptocurrency-markt.

De reden voor de aanhoudende daling kan echter worden toegeschreven aan de toenemende dreiging van hacking naarmate het aantal digitale valuta’s is toegenomen.

Noord-Koreaanse hackers vallen al jaren cryptocurrency-uitwisselingen aan en gebruiken phishing-schema’s om digitaal geld te stelen. Deze aanvallen komen de laatste tijd vaker voor. Dit werd beschouwd als een van de belangrijkste factoren die bijdroegen aan het vertrouwen van investeerders en verliezen in cryptocurrency.

In hun officiële verklaringen beschreven de Fed-gouverneurs Joshua Rosner, Lael Brainard en Randal Quarles de daling van de bitcoin-prijzen als een goede zaak en drongen erop aan dat de centrale banken de rentetarieven constant zouden blijven verhogen. De Fed heeft laten doorschemeren dat het binnenkort agressiever zal zijn, wat in lijn is met de verwachtingen voor crypto. Bovendien wordt het gezien als een sleutelfactor om de cryptomarkt laag te houden.

Risicoloos cryptomarktsentiment

De wereldwijde cryptocurrency-marker is er niet in geslaagd zijn eerdere opwaartse rally te verlengen en verloor een deel van zijn terrein rond de $ 1,05 biljoen op de dag. De agenda voor de volgende Fed-vergadering staat online en de markt reageerde woensdag snel op het besluit van de FED om aan te geven dat de rente later dit jaar zal worden verhoogd.

De laatste oplevingen in de markt begonnen echter te vertragen toen het duidelijker werd dat we na meer opmerkingen van de gouverneurs van de Federal Reserve de rentetarieven in een sneller tempo zouden zien stijgen.

Dit heeft grote gevolgen gehad voor de markt. Bitcoin, ’s werelds meest waardevolle cryptocurrency, herstelde zich van de inzinking van vorige maand en zakte elke keer onder zijn ondersteuningsniveau.

Andere cryptomunten zoals Dogecoin, Ripple, Litecoin en Solana zagen zowel rood als groen in waarde met hun prijzen.

Veel centrale bankiers van de Federal Reserve willen de rentetarieven hoger zien stijgen voordat ze moeilijker worden.

Gouverneur van de Federal Reserve Christopher Waller en president van de New Yorkse Fed John William drongen beide aan op een dergelijke stap, omdat er reden tot zorg is dat de hoge inflatie te wijten is aan het aanhouden van een sterke arbeidsmarkt.

De voorzitter van de Fed, Jerome Powell, heeft gewaarschuwd dat de inflatie aan het dalen is, maar dat er nog meer renteverhogingen in het verschiet liggen.

De Amerikaanse consumentenprijsindex op woensdag is een indicator van de inflatie in de economie en zal een van de indicatoren zijn waar beleggers naar kijken om het toekomstige monetaire beleid te bepalen, dus houden ze er volgende week hun ogen op gericht.

Het plan van de Amerikaanse SEC om cryptomakelaars te monitoren

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft beloofd om cryptocurrency-makelaars en -adviseurs in de gaten te houden, ervoor te zorgen dat ze hun respectieve normen handhaven en hun klanten financiële suggesties, verwijzingen en advies te geven.

Het bureau is toegewijd aan het naleven van de regelgeving en het veiligstellen van de fondsen van zijn klanten, zei Richard Best. Het geeft beleggers gemoedsrust, wetende dat niemand hun geld kan stelen. Het plan zou zelfs als een positieve factor voor de cryptocurrency-markt kunnen worden beschouwd, omdat het hen zal helpen bij het verbeteren van de audit-, transparantie- en risicobeheernormen.

Dubai’s nieuwe regels

Dubai heeft zich gevestigd als een centrum voor virtuele activa en heeft meer dan 500 cryptobedrijven naar zijn digitale activa-ecosysteem gelokt. Dubai probeert een centrum voor virtuele activa te zijn door een internationaal wettelijk kader en ondersteuning te bieden waarmee bedrijven kunnen gedijen.

De VARA wil deze inspanningen ondersteunen door regelgeving en diensten aan te bieden zodat bedrijven een concurrentievoordeel kunnen behouden.

Op dinsdag 7 februari 2023 heeft de Virtual Assets Regulatory Authority (VARA) van Dubai haar langverwachte regulerende regels voor de lokale cryptocurrency-markt gepubliceerd.

De 10 regels zijn: anti-witwaspraktijken, marketing-, licentie- en aankoopvereisten, gebruiksverbod op het bezit van cryptocurrency en zelfregulering met de advertentie-industrie.

Als gevolg hiervan werd dit gezien als een ander belangrijk kenmerk dat de cryptocurrency-sector kan helpen bij het verminderen van hackincidenten en het beschermen van investeerdersactiva.

Bitcoin-prijs

De huidige Bitcoin-prijs is $ 23.206 en het 24-uurs handelsvolume is $ 26,9 miljard. Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 1,13% gestegen. Met een live marktkapitalisatie van $447 miljard staat CoinMarketCap momenteel op de eerste plaats.

Op het tijdsbestek van 4 uur wordt Bitcoin nu geconfronteerd met onmiddellijke weerstand op het niveau van $22.750, waarbij het sluiten van kaarsen onder dit niveau mogelijk kan leiden tot een daling van de BTC-prijs tot $22.300 of $22.000.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Omdat technische indicatoren zoals de RSI en MACD zich in een verkoopzone bevinden, zou een toename van de verkoopdruk de prijs van bitcoin naar de $ 21.500 kunnen duwen.

Als alternatief kan het BTC/USD-paar ondersteuning krijgen bij $22.750, en sluiten boven dit niveau kan BTC naar het $23.350-niveau leiden.

Koop nu BTC

Ethereum-prijs

De huidige prijs van Ethereum is $1.632, met een 24-uurs handelsvolume van $8,7 miljard. In de afgelopen 24 uur heeft Ethereum 2,5% verloren. CoinMarketCap staat nu op nummer 2, met een live marktkapitalisatie van $199 miljard.

Het ETH/USD-paar heeft een symmetrisch driehoekspatroon doorbroken dat de weerstand had uitgebreid naar $1.675, en het sluiten van kaarsen boven dit niveau zal naar verwachting de ETH-prijs naar $1.725 of $1.725 opdrijven.

Ethereum-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Een doorbraak onder het niveau van $1.620 zou BTC daarentegen kunnen blootstellen aan niveaus van $1.550.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending