Connect with us

crypto nieuws

Zijn BTC en ETH klaar voor een sterke stijging in de aanloop naar FOMC Minutes morgen?

Gepubliceerd

op

Bitcoin crypto

 

Bitcoin en Ethereum zijn twee van de meest verhandelde cryptocurrencies op de markt, en beide hebben de afgelopen dagen een gebrek aan volatiliteit ervaren. Terwijl investeerders en handelaren reikhalzend uitkijken naar de notulen van het Federal Open Market Committee (FOMC) die morgen worden vrijgegeven, is de vraag waar iedereen aan denkt of BTC en ETH klaar zijn voor een sterke stijging.

Bitcoin (BTC), ’s werelds grootste cryptocurrency, is blijven stijgen en heeft wat grip gekregen boven de $ 25K. Ondertussen heeft de op één na populairste cryptocurrency, Ethereum (ETH), voor het eerst sinds september 2022 de $1.700 overschreden.

Bitcoin is de afgelopen zeven dagen met 14 procent gestegen, wat wijst op een snelle groei. Andere bekende cryptocurrencies, zoals Dogecoin (DOGE), Solana (SOL), Litecoin (LTC) en Ripple (XRP), zagen ook marginale stijgingen.

De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies was $ 1,13 biljoen, wat neerkomt op een stijging van 1,67 procent in een periode van 24 uur.

De reden voor de opwaartse rally zou echter verband kunnen houden met verbeterde macro-economische omstandigheden en het hernieuwde markt optimisme van beleggers. Bovendien heeft de Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC) nieuwe wetten voor cryptocurrency-handelsplatforms aanbevolen om de veiligheid van beleggers te vergroten. Dit werd beschouwd als nog een andere belangrijke factor die de waarde van Bitcoin beïnvloedde.

De rally van de Amerikaanse dollar is tot stilstand gekomen

De US-dollar, die een opwaartse trend had door sterke arbeidsmarktstatistieken en aanhoudende inflatie, verloor wat van zijn momentum toen traders afwachtten op economische gegevens om te bepalen of het nog steeds gerechtvaardigd was om de dollar hoger te duwen. Ondanks dat hij gedurende drie opeenvolgende weken is gestegen, met een winst van ongeveer 1,7% in februari, is de Amerikaanse dollarindex nu gestabiliseerd rond 104, na het bereiken van een hoogste punt in zes weken van 104,67 op vrijdag.

Daarom heeft de bearish Amerikaanse dollar een belangrijke rol gespeeld bij het ondersteunen van de BTC-prijzen, aangezien Bitcoin een hoge omgekeerde verbinding heeft met de US Dollar Index (DXY).

Verderop wacht de markt nu op de publicatie van de notulen van de meest recente vergadering van de Fed. Traders anticiperen echter op Europese en Amerikaanse productiegegevens later op dinsdag, evenals op de kernprijsindex van PCE op vrijdag, om hun volgende bewegingen te helpen sturen.

Hong Kong stelt voorschriften voor crypto-platforms voor

Cryptocurrency-prijzen hebben een verdere impuls gekregen dankzij nieuwe licentierichtlijnen voor crypto-uitwisselingen in Hong Kong, die erop gericht zijn de stad te vestigen als een knooppunt voor digitale valuta. Maandag heeft de Securities and Futures Commission (SFC) van Hong Kong regelgeving uitgevaardigd voor virtuele activahandelsplatforms en nodigt nu openbare feedback uit.

Volgens de aankondiging zouden alle cryptocurrency-handelsplatforms, inclusief de momenteel bestaande, moeten beginnen met het beoordelen en upgraden van hun systemen en procedures om te voldoen aan het nieuwe regime. Ze voegden er verder aan toe dat degenen die niet van plan zijn een vergunning aan te vragen, moeten beginnen met het treffen van regelingen voor een vreedzame uittreding uit de Hongkongse markt. Stablecoin-regulering begint ook in juni van dit jaar in Hong Kong.

Bitcoin-prijs

Uit technische analyse blijkt dat de prijs van Bitcoin langzaam fluctueert binnen een krap bereik van $23.700 en $25.200. Als de BTC/USD-prijs boven het weerstandsniveau van $ 25.200 kan uitbreken, kan deze blijven stijgen naar het niveau van $ 26.000, wat het volgende significante weerstandsniveau is.

De leidende technische indicatoren, waaronder RSI en MACD, vertonen echter divergentie. Terwijl de RSI momenteel boven de 50 staat en zich in de koopzone bevindt, vormt de MACD histogrammen onder de 0 en in de verkoopzone. Besluiteloosheid van beleggers is vaak het gevolg van dit soort ongelijkheid.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

In het geval dat de prijs van Bitcoin onder het huidige ondersteuningsniveau van $ 23.750 zakt, zou de 50% Fibonacci-retracement markering fungeren als het volgende ondersteuningsniveau op $ 22.850.

De notulen van de volgende vergadering van het Federal Open Market Committee komen woensdag uit, dus alle ogen zullen de komende week op dat evenement gericht zijn. De prijsbeweging van Bitcoin kan door deze minuten worden beïnvloed.

Ethereum-prijs

Het ETH/USD-paar heeft een boost in positief momentum ervaren nadat het steun had gevonden in de buurt van $ 1.650. De prijs van Ethereum fluctueerde de afgelopen twee uur binnen een smal bereik, zoals blijkt uit de vorming van een symmetrisch driehoekspatroon op de tijdschaal van 2 uur, wat wijst op marktonzekerheid.

De prijs van Ethereum zou $ 1.720 kunnen bedragen als de cryptocurrency een positief herstel heeft boven het $ 1.650-niveau. Verdere winsten voor de bulls zijn mogelijk als de prijzen uit het symmetrische driehoekspatroon en de $ 1.720 naar boven breken.

 

Ethereum-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Om deze daling te compenseren, heeft Ethereum de steun van ongeveer $ 1.650 en $ 1.625. Het analyseren van de prijs van Bitcoin is vergelijkbaar met het analyseren van de RSI en MACD, die divergentie vertonen. De prijsniveaus van $ 1.760 en $ 1.800 zullen naar verwachting in beide gevallen als barrières fungeren.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending