Connect with us

crypto nieuws

Zullen BTC en ETH terugveren na 38,2% Fibonacci-retracement?

Gepubliceerd

op

Bitcoin crypto

 

Bitcoin en Ethereum, de twee grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, beleefden vrijdag een aanzienlijke bearish correctie, waarbij Bitcoin 38,2% van zijn recente winst terugkreeg. Ethereum leed aan een vergelijkbare daling.

Als gevolg hiervan vragen veel handelaren en investeerders zich nu af of deze daling een tijdelijke correctie is of het begin van een langdurigere bearish trend.

In deze analyse zullen we de technische factoren beoordelen die van invloed zijn op BTC en ETH en voorspellingen doen over hun toekomstige bewegingen.

Ondanks uitdagende inflatiestatistieken en strengere regulering van stablecoins, wordt de toonaangevende cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie momenteel verhandeld tegen meer dan $ 24.920, een stijging van meer dan 9% ten opzichte van de vorige dag.

De redenen achter deze prijsstijging kunnen gedeeltelijk worden toegeschreven aan de cryptovriendelijke wetten van Dubai, die de groei van de sector hebben aangemoedigd door Web3– en cryptobedrijven aan te trekken, evenals gevestigde ondernemingen die innovatieve technologieën zoals cryptocurrencies, NFT’s en de metaverse omarmen.

Deze factoren suggereren dat de vraag naar cryptocurrencies blijft groeien, zelfs in het licht van bredere economische uitdagingen en tegenwind op het gebied van regelgeving.

Terwijl nieuwe regelgeving een uitdaging vormt voor de cryptocurrency-markt, verschuiven sommige investeerders hun kapitaal van altcoins naar Bitcoin. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat Bitcoin de enige cryptocurrency is die de SEC-voorzitter heeft geclassificeerd als handelswaar, waardoor het een uniek voordeel heeft op het gebied van duidelijkheid en stabiliteit in de regelgeving.

Ondanks deze uitdagingen op het gebied van regelgeving, blijft Bitcoin een populaire keuze voor beleggers die op zoek zijn naar blootstelling aan de cryptocurrency-markt. Naarmate de markt blijft evolueren en nieuwe regelgeving wordt geïmplementeerd, zal het interessant zijn om te zien hoe Bitcoin en andere cryptocurrencies op deze veranderingen reageren.

Crypto Fundamentals begrijpen: een bullish markt analyseren

Ondanks het recente regelgevende optreden van de Amerikaanse regering tegen cryptocurrencies, heeft de markt een stijging van de prijzen gezien, waarbij veel cryptocurrencies sterke winsten boekten. Dit was met name duidelijk in de recente opkomst van Bitcoin, die onverwachts weer voet aan de grond kreeg en leidde tot een bredere rally in de markt.

Hoewel het regelgevende beleid van de Amerikaanse overheid uitdagingen voor de markt kan opleveren, suggereert de recente stijging van de prijzen dat beleggers vertrouwen blijven houden in het potentieel van cryptocurrencies.

De recente opwaartse trend in de cryptocurrency-markt valt samen met de lancering van het Bitcoin NFT Ordinals-protocol en een nieuw record voor de gemiddelde blokgrootte.

Volgens de meest recente gegevens van Blockchain.com is de gemiddelde grootte van een Bitcoin-blok voor het eerst sinds de introductie van het nieuwe protocol de 2,5 gigabyte overschreden. Deze toename in blokgrootte suggereert een stijgende vraag naar Bitcoin en benadrukt het groeiende gebruik van het netwerk.

Naarmate de markt voor cryptocurrency blijft evolueren, zal de introductie van nieuwe protocollen en technologieën een belangrijke rol spelen bij het vormgeven van de toekomst ervan. De succesvolle lancering van het Bitcoin NFT Ordinals-protocol en de recordbrekende gemiddelde blokgrootte zijn voorbeelden van hoe innovatie en technologische vooruitgang de markt vooruit helpen.

Naast de recente stijging van de cryptocurrency-markt, heeft Bitcoin verdere winst geboekt als gevolg van een korte piek in netwerkactiviteit die ongeveer 44 miljoen niet-nul BTC-portemonnees aan het gebruikersbestand heeft toegevoegd. Deze toename in netwerkactiviteit wijst op een groeiende interesse in de cryptocurrency, wat heeft bijgedragen aan de recente bullish trend.

Bovendien heeft de toename van korte liquidaties ook een rol gespeeld bij het stimuleren van het opwaartse prijsmomentum van BTC. In de afgelopen 24 uur hebben traders voor ongeveer $85,87 miljoen aan short BTC-posities gesloten, wat aanzienlijk bijdroeg aan de prijsstijging van Bitcoin.

Abu Dhabi omarmt de cryptomarkt: een nieuw tijdperk van adoptie

Dubai heeft de groei van de cryptocurrency-industrie ondersteund door robuuste regelgeving vast te stellen, die zowel binnenlandse Web3- als crypto-organisaties heeft aangetrokken, evenals traditionele bedrijven die nu nieuwe technologieën in hun activiteiten opnemen, zoals NFT’s, cryptocurrencies en de metaverse.

Hub71, een technologiebedrijf gevestigd in Abu Dhabi, heeft een nieuw initiatief aangekondigd om de vooruitgang van Web3-technologieën te ondersteunen door Web3-ondernemers toegang te bieden tot financiering, partnerschappen en programma’s. Het project “Hub71+ Digital Assets” omvat een fonds van $ 2 miljard om in aanmerking komende ondernemers te helpen, wat een belangrijke rol heeft gespeeld bij het versterken van de cryptocurrency-industrie.

 

Partnerschap tussen Chinese bedrijven

China Telecom en het Shanghai Tree-Graph Blockchain Research Institute, ook bekend als Conflux Network, werken samen aan de ontwikkeling van de BSIM, een op blockchain gebaseerde simkaart.

Volgens de officiële release zal dit nieuwe apparaat consumenten een veilige methode bieden om privésleutels op te slaan en de ingebouwde mogelijkheden van de SIM te gebruiken om digitale transacties te verifiëren. Deze ontwikkeling wordt gezien als nog een andere cruciale factor die een positieve invloed heeft gehad op de cryptocurrency-industrie.

Bitcoin-prijs

Vanaf vandaag staat de live Bitcoin-prijs op $ 23.700 met een 24-uurs handelsvolume van $ 38 miljard. In de afgelopen 24 uur heeft Bitcoin een daling van 4% doorgemaakt. Het heeft momenteel de toppositie op CoinMarketCap, met een live marktkapitalisatie van $ 457 miljard.

Vanuit een technisch perspectief is Bitcoin er niet in geslaagd het $25.300 niveau te overtreffen en heeft het een scherpe daling doorgemaakt om het 38,2% Fibonacci retracement niveau te bereiken op $23.700.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Als de prijs onder het $23.700-niveau blijft dalen, kan dit duiden op een bearish breakout en Bitcoin blootstellen aan het volgende ondersteuningsgebied bij $23.300, wat wordt ondersteund door het 50% Fibonacci-retracement niveau.

 

Ethereum-prijs

Vanaf vandaag is de live Ethereum-prijs $ 1.660 en het 24-uurs handelsvolume $ 11 miljard. Ethereum is de afgelopen 24 uur met meer dan 2% gedaald. Het staat momenteel op de tweede plaats in de ranglijst van CoinMarketCap, met een live marktkapitalisatie van $202 miljard.

Momenteel beleeft het ETH/USD-paar een consolidatiefase binnen een smal handelsbereik van $1.635 tot $1.675, nadat het het weerstandsniveau van $1.740 niet heeft overtroffen.

Aan de onderkant biedt het 38,2% Fibonacci-retracement niveau ondersteuning op het $ 1.640-niveau. Een doorbraak onder dit niveau zou de ETH-prijs echter nog lager kunnen duwen naar het niveau van $1.600 of $1.530.

 

Ethereum-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Omgekeerd kan een bullish breakout van het $1.675-niveau de ETH-prijs blootstellen aan het $1.740-niveau. Het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen en de MACD-indicatoren geven ook een kooptrend aan, dus we zouden alleen moeten overwegen om transacties boven de $1.630 te kopen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending