Connect with us

crypto nieuws

Zullen de notulen van de FOMC-vergadering deze week BTC en ETH beïnvloeden?

Gepubliceerd

op

bitcoin crypto

 

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), de twee grootste cryptocurrencies ter wereld, blijven respectievelijk boven de $24.000 en $1.600. Ze ondervonden vanmorgen echter een lichte daling, waarbij Bitcoin daalde van $ 25.000 naar $ 24.000.

De cryptomarkt blijft fluctueren, investeerders houden de komende notulen van de Federal Open Market Committee (FOMC) nauwlettend in de gaten, die deze week zullen worden vrijgegeven.

De recente neerwaartse trend in cryptocurrency-prijzen kan verband houden met positieve economische gegevens die uit de Verenigde Staten komen. Dit heeft de overtuiging versterkt dat de Federal Reserve haar plan om het monetaire beleid te verstrakken voor een langere periode zal voortzetten dan eerder werd verwacht.

Bovendien lijken traders voorzichtig te zijn met het doen van grote investeringen vóór de publicatie van de resultaten van Coinbase en het nieuwe VASP-licentie programma van Hong Kong, die beide naar verwachting de komende weken een aanzienlijke impact op de markt zullen hebben.

Hoe de release van FOMC-vergadernotulen op woensdag de cryptoprijzen kan beïnvloeden?

De publicatie van de notulen van het Federal Open Market Committee (FOMC) op woensdag zou een impact kunnen hebben op de prijs van Bitcoin. Aangezien het FOMC het monetaire beleid in de Verenigde Staten bepaalt, kan elke hint van een verschuiving in dit beleid gevolgen hebben voor de financiële markten, inclusief de cryptocurrency-markt.

In een recente toespraak bij de Economic Club of Washington besprak de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, het aan de gang zijnde desinflatie proces en sprak hij zijn vertrouwen uit in het vermogen van de Fed om de inflatie te verlagen tot het beoogde percentage van 2%.

Hoewel de reactie van Powell op het sterke banenrapport van januari niet wees op een verandering in de benadering van de centrale bank ten aanzien van toekomstige renteverhogingen, waarschuwde hij dat aanhoudend sterke arbeidscijfers zouden kunnen leiden tot een hoger eindniveau van de Fed-fondsen.

Tijdens de vergadering van februari 2023 verhoogde de Federal Reserve het doelbereik voor de Fed Funds-rente met 25 basispunten, nu variërend van 4,5% tot 4,75%. Dit is de tweede achtereenvolgende bijeenkomst waar de omvang van de stijging is verminderd, hoewel de financieringskosten nu op het hoogste punt sinds 2007 staan.

Bitcoin-handelaren en -investeerders zullen de FOMC-minuten nauwlettend in de gaten houden voor enige indicatie van inflatieproblemen of veranderingen in rentetarieven, die mogelijk van invloed kunnen zijn op de prijs van Bitcoin.

Onderzoek naar milde dips in de cryptocurrency-markt

De wereldwijde cryptocurrency-markt presteerde de afgelopen dagen goed, maar kende een lichte daling in de meest recente periode van 24 uur. Op het moment van schrijven bedroeg de totale waarde van de markt $ 1,11 biljoen, wat neerkomt op een waardedaling van 0,68 procent.

De inactiviteit van de markt zou te maken kunnen hebben met het feit dat de Verenigde Staten President’s Day vieren, wat ervoor kan zorgen dat traders voorzichtig zijn met het plaatsen van significante biedingen. Als gevolg hiervan heeft Bitcoin ook een lichte waardedaling gezien ten opzichte van de vorige dag.

Ondertussen heeft Ether de afgelopen 24 uur ook een daling doorgemaakt, waarschijnlijk om dezelfde reden. Als gevolg hiervan hebben andere bekende cryptocurrencies zoals Dogecoin (DOGE), Litecoin (LTC) en Ripple (XRP) ook lichte verliezen geleden.

Kan een sterke Amerikaanse dollar cryptocurrency ondermijnen? Analyse van de relatie tussen de USD en digitale activa

De Amerikaanse dollar boekte aanzienlijke winsten en toonde kracht over de hele linie, gedreven door positieve Amerikaanse economische gegevens die de voorspellingen van een langdurige periode van monetaire verkrapping door de Federal Reserve hebben teruggedraaid.

De markt verwacht dat de rentetarieven zullen moeten stijgen als gevolg van recente statistieken uit ’s werelds grootste economie, die wijzen op een krappe arbeidsmarkt, aanhoudende inflatie, robuuste groei van de detailhandelsverkopen en stijgende maandelijkse producentenprijzen.

Marktprognoses geven aan dat de Fed Funds-rente naar verwachting tegen juli een hoogtepunt zal bereiken van iets minder dan 5,3%. De Amerikaanse dollar is versterkt door de agressieve opvattingen van Fed-leden, die geloven dat hogere rentetarieven nodig zullen zijn om de inflatie met succes te bestrijden.

Daarom wordt de sterke Amerikaanse dollar beschouwd als een belangrijke factor die bijdraagt ​​aan de daling van de waarde van cryptocurrency, waaronder Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Bitcoin-prijs

Kijkend naar Bitcoin vanuit een technisch standpunt, handelde het zijwaarts en handhaafde het een smal bereik tussen $ 23.700 en $ 25.200. Het onmiddellijke weerstandsniveau voor het BTC/USD-paar is momenteel $25.200, en als de prijs boven dit niveau uitbreekt, zou het mogelijk de grens van $26.000 kunnen bereiken.

De leidende technische indicatoren, waaronder RSI en MACD, vertonen echter divergentie. RSI is momenteel boven de 50 in een koopzone, terwijl MACD histogrammen vormt onder 0 in een verkoopzone. Dit type divergentie duidt vaak op besluiteloosheid bij investeerders.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Als de prijs van Bitcoin onder het huidige ondersteuningsniveau van $ 23.750 daalt, zou het volgende ondersteuningsniveau $ 22.850 zijn, wat wordt bepaald door het 50% Fibonacci-retracement teken.

De komende week zal de focus liggen op de notulen van de FOMC-vergadering, die woensdag worden vrijgegeven. Deze minuten kunnen mogelijk van invloed zijn op de prijsactie van Bitcoin.

Ethereum-prijs

Het ETH/USD-paar heeft een stijging van het bullish momentum gezien na het vinden van steun in de buurt van het $1.650-niveau. Op het tijdsbestek van 2 uur heeft Ethereum een ​​symmetrisch driehoekspatroon gevormd, wat duidt op besluiteloosheid in de markt en de prijs van ETH binnen een schokkerig bereik heeft gehouden.

Als Ethereum een ​​bullish bounce-off ervaart boven het niveau van $1.650, zou het mogelijk de grens van $1.720 kunnen bereiken. Bovendien zouden een bullish breakout boven het $ 1.720-niveau en het symmetrische driehoekspatroon verdere bullish prijsactie kunnen stimuleren. In beide scenario’s zullen de prijsniveaus van $ 1.760 en $ 1.800 waarschijnlijk fungeren als weerstandsniveaus.

 

Ethereum-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Aan de andere kant heeft Ethereum ondersteuningsniveaus van ongeveer $ 1.650 of $ 1.625. De RSI en MACD vertonen divergentie, wat vergelijkbaar is met de analyse van de prijs van Bitcoin.

Dit geeft aan dat beleggers mogelijk wachten op een belangrijke nieuwsgebeurtenis, zoals de publicatie van de FOMC-vergaderings notulen, om de volgende markttrends te bepalen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending