Connect with us

Nft nieuws

Een blik op klantenservice in de Metaverse

Gepubliceerd

op

Een blik op klantenservice in de Metaverse

Naarmate de metaverse steeds populairder wordt, beginnen bedrijven het potentieel te verkennen van het aanbieden van klantenservice binnen deze virtuele wereld. Dit artikel onderzoekt hoe de Metaverse een revolutie teweeg kan brengen in de klantenservice door bedrijven in staat te stellen gestroomlijnde en gepersonaliseerde ervaringen te bieden.

We zullen het ook hebben over de potentiële uitdagingen waarmee een dergelijke aanpak kan worden geconfronteerd, en wat bedrijven nu kunnen doen om zich op deze verschuiving voor te bereiden. Ten slotte bieden we enkele best practices voor hoe ondersteuningsteams ervoor kunnen zorgen dat ze klaar zijn voor de toekomst van klantenservice in de Metaverse.

Wat is klantenservice in de metaverse?

Customer care in de metaverse verwijst naar het verlenen van ondersteuning en assistentie binnen virtuele omgevingen. Dit omvat functies zoals virtuele assistenten die klanten kunnen begeleiden, chatbots die vragen kunnen beantwoorden en problemen in realtime kunnen oplossen, of zelfs virtuele servicemedewerkers die via avatars met klanten kunnen communiceren.

Naarmate de metaverse evolueert, zal klantenservice steeds belangrijker worden voor bedrijven die zich willen onderscheiden van concurrenten. Door nieuwe technologieën te omarmen en hun strategieën aan te passen aan de metaverse, kunnen bedrijven een boeiendere klantervaring creëren.

Hoe kan de metaverse de klantenservice verbeteren?

De klantenservice-ervaring in de metaverse is volledig meeslepend, waardoor klanten in realtime een directe verbinding hebben met medewerkers van de klantenservice. Dit verbetert de klanttevredenheid en betrokkenheid enorm, wat resulteert in minder klachten van klanten en een hogere klantloyaliteit.

Bovendien hoeven klanten niet langer fysiek aanwezig te zijn of zelfs maar een hotline te bellen om hulp te krijgen. In plaats daarvan kunnen ze eenvoudig overal ter wereld inloggen op hun account en binnen enkele minuten verbinding maken met een agent. Dit maakt het hele klantenserviceproces sneller, eenvoudiger en efficiënter voor beide betrokken partijen.

Ten slotte kunnen klantenservicemedewerkers, door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie (AI)-systemen binnen de metaverse, gepersonaliseerde ervaringen bieden die specifiek zijn toegesneden op de behoeften en voorkeuren van individuele klanten. AI-gestuurde chatbots zijn in staat om eenvoudige vragen snel te beantwoorden en complexe problemen indien nodig rechtstreeks door te verwijzen naar menselijke agenten. Hierdoor kunnen bedrijven een meer op maat gemaakte aanpak bieden die resulteert in hogere tevredenheidspercentages bij klanten.

Uitdagingen voor klantenservice in de metaverse

Er zijn verschillende uitdagingen voor de klantenservice in de metaverse.

Aangezien de metaverse een nieuwe technologie is, kunnen er technische problemen optreden die moeilijk op te lossen zijn. Dit kan het voor klantenservicemedewerkers een uitdaging maken om effectieve ondersteuning te bieden aan klanten die mogelijk technische problemen ondervinden.

Een andere factor om te overwegen is privacy en veiligheid. Zoals met elke virtuele omgeving, zijn er privacy- en beveiligingsproblemen die moeten worden aangepakt. Bedrijven moeten mogelijk maatregelen nemen om klantgegevens te beschermen en ervoor te zorgen dat klantinteracties binnen de metaverse veilig zijn.

Ten slotte vereist het bieden van effectieve klantenservice in de metaverse gespecialiseerde vaardigheden en training. Bedrijven zullen moeten investeren in trainingsprogramma’s om ervoor te zorgen dat klantenservicemedewerkers over de vaardigheden en kennis beschikken die nodig zijn om effectieve ondersteuning te bieden.

Wat zijn de best practices voor effectieve klantenservice in de metaverse?

Om klanttevredenheid en -loyaliteit in deze nieuwe digitale omgeving te waarborgen, moeten bedrijven zich richten op best practices die prioriteit geven aan klantbetrokkenheid en -zorg.

Organisaties zullen moeten investeren in klantenservicemedewerkers die goed thuis zijn in het navigeren door de metaverse. Deze medewerkers van de klantenservice moeten worden opgeleid om vragen van klanten te begrijpen en hoe ze deze het beste kunnen beantwoorden – of het nu gaat om een ​​simpele vraag of een complex probleem. Bovendien moeten klantenservicemedewerkers de vaardigheden hebben die nodig zijn om door verschillende soorten virtuele klantinteracties te navigeren, zoals chats, berichten, audio- of video-oproepen.

Bedrijven moeten ook overwegen om klantbetrokkenheid in te bouwen in het ontwerp van hun digitale producten en diensten. De klantervaring moet functies bevatten zoals geautomatiseerde chatbots voor klantenondersteuning, real-time klantonderzoeken en analysetools die kunnen helpen het klantsentiment en patronen in gebruikersgedrag vast te leggen. Daarnaast kunnen bedrijven baat hebben bij het aanbieden van “menselijke contactpunten”, zoals livechat met echte klantenservicemedewerkers voor klanten die liever met iemand praten over hun problemen of problemen.

Ten slotte moeten bedrijven een effectieve feedbacklus voor hun klanten creëren, zodat ze directe feedback kunnen krijgen over hun ervaringen in de metaverse. Bedrijven moeten manieren zoeken om klanten te stimuleren beoordelingen achter te laten of feedback te geven over hun ervaringen door kortingen of andere beloningen aan te bieden. Door een efficiënte feedbacklus te creëren, kunnen organisaties waardevolle inzichten krijgen in wat goed werkt (en wat niet) als het gaat om het verlenen van klantenservice in de metaverse.

Conclusie

De toekomst van klantenservice in de metaverse biedt zowel uitdagingen als kansen voor bedrijven. Naarmate de metaverse evolueert en populairder wordt, zullen bedrijven zich moeten aanpassen om effectieve en efficiënte ondersteuning te bieden.

De metaverse biedt bedrijven een unieke kans om een ​​nieuw soort klantenservice-ervaring te creëren die is afgestemd op deze nieuwe en snel evoluerende virtuele omgeving. Door best practices voor klantenservice in de metaverse te volgen, kunnen bedrijven uitzonderlijke ondersteuning bieden aan hun klanten en een concurrentievoordeel opbouwen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

Nft nieuws

eSports-platform Moxy lanceert bèta-uitdaging van $ 100.000

Gepubliceerd

op

eSports-platform Moxy lanceert bèta-uitdaging van $ 100.000

Moxy, een door blockchain aangedreven eSports-gamingmarktplaats, heeft zijn bèta-uitdaging “eSports for ALL” gelanceerd. De uitdaging nodigt gamers uit om te strijden in gaming in eSports-stijl voor een prijzenpot met Moxy-tokens, verzamelobjecten en $ 100.000 in contanten.

Voor Moxy is de spannende bèta-uitdaging een cruciale mijlpaal op hun routekaart. Door middel van de uitdaging wil het eSports-platform de verschillende componenten grondig testen en tegelijkertijd eSports-fanaten van over de hele wereld aan boord krijgen.

Moxy is een platform waarmee spelers on-demand toegang hebben tot multiplayer-gameplay. Met behulp van blockchain-technologie wil Moxy veilige transacties garanderen en ze beschermen tegen fraude of hacking. En met een wereldwijd speltoken dat toegankelijk is voor elke speler, is dit platform ontworpen voor competitieve gameplay voor de massa.

De Moxy Beta-uitdaging

In de Beta Challenge strijden gamers tegen elkaar om punten te verzamelen en vooruitgang te boeken gedurende vier ‘seizoenen’. Degenen die aan het einde van het vierde seizoen bovenaan het Moxy-klassement staan, kunnen de felbegeerde prijzen verwachten, waaronder contant geld (in USDC), Moxy’s eigen tokens en Moxy-verzamelobjecten.

De totale pot voor geldprijzen is $ 100.000, maar de waarde voor elk prijzenniveau wordt pas bekendgemaakt bij de officiële lancering van het Moxy-platform. De geldprijzen zijn exclusief de Moxy-tokens en verzamelobjecten.

Hoe deel te nemen aan de bèta-uitdaging van Moxy

Om deel te nemen aan de bèta-uitdaging, moet u zich eerst aanmelden, een Moxy-account aanmaken en KYC voltooien. Daarna ontvangen spelers 1.000 MOXY-testnet-tokens waarmee ze kunnen strijden in de uitdaging en het opnemen tegen andere gelijkgestemde eSports-fans.

Bovendien hebben spelers de mogelijkheid om 50 extra MOXY-tokens te verdienen voor elke doorverwezen speler die zowel het aanmeldings- als het KYC-proces voltooit! Om deel te nemen aan de Challenge, moeten alle spelers minstens 21 jaar oud zijn.

Blockchain-aangedreven eSports toegankelijk voor iedereen

Competitieve eSports is een enorme industrie, zegt Moxy, die nog steeds voornamelijk gereserveerd is voor elite gamers die strijden op evenementen die voornamelijk alleen op uitnodiging toegankelijk zijn. Vorig jaar had het enorm succesvolle multiplayer online battle arena-spel Dota 2 een indrukwekkende prijzenpot van $ 32,85 miljoen. Volgens de analyse van Technavio zal de industrie blijven groeien en tussen 2022-2027 een duizelingwekkende waarde van 3,5 miljard dollar bereiken.

Moxy’s doel is om deze snelgroeiende en lucratieve industrie toegankelijk te maken voor dagelijkse gamers. De Beta Challenge is de eerste stap om dit mogelijk te maken. Met Moxy kunnen game-ontwikkelaars hun titels naar een hoger niveau tillen door een versie van hun game speciaal voor eSports te ontwerpen. Vervolgens hebben gamers toegang tot een alles-in-één-bestemming waar ze deze verbeterde versies niet alleen kunnen kopen, maar ook kunnen spelen.

Terwijl de wereld blijft innoveren door middel van blockchain-technologie, behoort Moxy tot degenen die voorop lopen door een revolutie teweeg te brengen in esports. Met hun geavanceerde gebruik van deze innovatieve technologie probeert Moxy de overgang van casual gamers naar competitief gamen sneller en betrouwbaarder dan ooit te verbeteren!

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Nft nieuws

VeVe kondigt Sesamstraat NFT Drop aan

Gepubliceerd

op

VeVe kondigt Sesamstraat NFT Drop aan

Een van de grootste platforms ter wereld voor digitale verzamelobjecten, Veve, laat een NFT-collectie vallen op basis van Sesamstraat.

Grote dalingen zijn niets nieuws voor VeVe, en hier is er nog een. Op 19 maart gaan we Sesamstraat vereeuwigd zien op de blockchain. Inderdaad, de Sesamstraat NFT-drop zal de eerste zijn in een nieuwe serie die de klassieker aller tijden viert.

In samenwerking met de non-profit mediaorganisatie Sesame Workshop organiseert VeVe de eerste drop met het iconische Cookie Monster.

Jennifer Ahearn, VP, Global Strategic Partnerships & Themed Entertainment, Sesame Workshop zei: “Sinds 1969, Sesam Straat is een van de meest geliefde en leerzame kinderprogramma’s geweest, waar zowel kinderen als volwassenen al generaties lang van genieten.”

“Samenwerken met VeVe voor de eerste verzameling digitale verzamelobjecten van de serie is een geweldige manier om de blijvende erfenis van Sesamstraat te vieren en onze oude fans een nieuwe manier te geven om hun liefde voor Sesam Straat en zijn karakters.”

Hoe de NFT werkt

Via het VeVe-platform kunnen fans hun digitale collecties als 3D-diorama’s in de virtuele showrooms van de app presenteren. Bovendien kunnen fans showrooms van andere verzamelaars virtueel bezoeken, becommentariëren en liken. Bovendien kun je VeVe-verzamelobjecten ervaren in augmented reality (AR) fotomodus.

Houders van de komende Sesamstraat-collectie kunnen dus communiceren met hun Cookie Monster-verzamelobject in 3D. Bovendien kunnen ze hun verzamelobject delen via VeVe’s in-app sociale feed. Bovendien kunt u uw NFT laten zien op sociale platforms zoals Twitter, Instagram of Tik Tok.

Dan Crothers, Chief Operating Officer en mede-oprichter van VeVe zei: “Sesamstraat is een van de meest iconische merken aller tijden. Daarom hebben we de kans aangegrepen om met Sesame Workshop samen te werken aan een reeks digitale verzamelobjecten.”

“We kunnen niet wachten om deze ook te delen met onze VeVe-community van verzamelaars Sesam Straat fans die misschien nieuw zijn in digitaal verzamelen.”

VeVe’s nalatenschap

VeVe heeft een indrukwekkende erfenis opgebouwd in de wereld van digitale verzamelobjecten. Eerder hebben we gezien dat VeVe NFT-collecties uitbracht van toonaangevende merken als Disney, Marvel en Star Wars. Bovendien maakt VeVe gebruik van de Immutable X-blockchain, die geen gaskosten heeft en onmiddellijke handelsbevestiging biedt.

Nu breidt VeVe zijn glinsterende cv uit met een nieuwe Sesamstraat-collectie – te beginnen met de Cookie Monster-drop op 19 maart.

Wil je een stukje van de actie? VeVe kan worden gedownload in de App Store en Google Play en is beschikbaar via de VeVe Web App.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Nft nieuws

Nissan verdubbelt op Web3-innovatie

Gepubliceerd

op

Nissan verdubbelt op Web3-innovatie

De Japanse motorgigant Nissan heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in zijn zoektocht naar de NFT- en Web3-ruimte. Het bedrijf heeft in de Verenigde Staten vier nieuwe Web3-gerelateerde handelsmerken ingediend voor de merken Infiniti, Nismo en Nissan.

De documenten onthullen de plannen van Nissan om virtuele kleding, auto’s, hoofddeksels, ruilkaarten, speelgoed, kaartjes en een NFT-marktplaats te creëren voor het verhandelen en slaan van NFT’s.

Nissan heeft ook plannen geschetst voor metaverse-advertentiediensten en andere “entertainmentdiensten”, waaronder online video, afbeeldingen, artwork, tickets, audio, geluiden, muziek en ruilkaarten, evenals een website met informatie over de voorgestelde NFT’s en hoe ze zal werken.

De Japanse afdeling van Nissan experimenteert ook met autoverkopen in de metaverse via zijn virtuele winkel “Nissan Hype Lab”, waarmee klanten de virtuele etalage kunnen bezoeken via een pc of smartphone, aangepaste avatars kunnen maken en kunnen communiceren met virtueel verkooppersoneel.

Via dit virtuele verkoopkantoor kunnen klanten zelfs koopcontracten bestellen en afronden. Volgens de aankondiging van Nissan loopt de proef van 8 maart tot 30 juni. Voor de proef zal het bedrijf Nissan-voertuigen bestuderen, raadplegen, proefrijden en kopen terwijl het zich in de metaverse bevindt, waarbij de mogelijkheid van nieuwe verkoopmethoden voor auto’s wordt onderzocht.

Nissan gaat all-in op Web3

Het is niet de eerste keer dat Nissan experimenteert met Web3 en slimme contracttechnologie. In oktober 2022 diende de Japanse autogigant vijf handelsmerk aanvragen in bij het United States Patent and Trademark Office, waarmee plannen werden onthuld om de NFT-, Web3– en Metaverse-ruimte te betreden.

De applicaties hebben betrekking op de prominente automodellen zoals SKYLINE, Z en GTR en waren bedoeld om aanbiedingen te introduceren zoals NFT-ondersteunde media, online NFT-marktplaatsen, digitale portemonnees en NFT-software voor het slaan, verhandelen en opslaan.

Het patent introduceerde ook het idee van downloadbare mediabestanden voor NFT-authenticatie, een online NFT-marktplaats voor het kopen en verkopen van NFT’s, en niet-downloadbare software voor het slaan, slaan en verhandelen van NFT’s.

En met dit nieuwste patentaanbod is het duidelijk dat de Japanse motorgigant voluit gaat voor zijn Web3-ontwikkelingen.

Nissan GTR Foto door Jonathan Cooper

Andere automobielreuzen in Web3

Het is vermeldenswaard dat andere autogiganten, waaronder General Motors, Ford Motor Company en MG, ook belangrijke stappen hebben gezet op het gebied van NFT en Web3.

Pas vorige maand kondigde GM Motors aan dat het geïnteresseerd was in het maken van downloadbare digitale mediabestanden die verzamelbare illustraties, tekst, audio en video bevatten, die zullen worden geverifieerd als niet-fungibele tokens, volgens de handelsmerk aanvraag van het bedrijf.

En afgelopen herfst diende de Ford Motor Company 19 handelsmerk aanvragen in voor onder andere de belangrijkste automerken zoals Mustang, Bronco, Lincoln, Explorer en F-150 Lightning. De applicaties omvatten virtuele auto’s, vrachtwagens, bestelwagens, SUV’s en kleding voor de merken van het bedrijf, evenals een voorgestelde online marktplaats voor NFT’s.

Ondanks de aanhoudende crypto-winter en bearmarkt, gaan multinationale ondernemingen nog steeds door met handelsmerk aanvragen voor Web3, crypto, NFT’s en de metaverse.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending