Connect with us

Nft nieuws

Hoe maakt het Theta-netwerk SocialFi mogelijk?

Gepubliceerd

op

Hoe maakt het Theta-netwerk SocialFi mogelijk?

Als een samensmelting van sociale media en gedecentraliseerde financiën, opent SocialFi nieuwe mogelijkheden voor het genereren van inkomsten met inhoud, terwijl het ook censuurbestendige gedecentraliseerde applicaties mogelijk maakt.

We hebben al een divers aanbod aan bedrijven in het huidige SocialFi-landschap. Sommige zijn gedecentraliseerde sociale media-applicaties zoals Steemit, Leo Finance en PeakD. Andere bedrijven, zoals DeSo en Lens Protocol, bouwen spoorwegen waarop ontwikkelaars hun eigen gedecentraliseerde applicaties kunnen bouwen. Het Theta-netwerk is er een van.

Theta is een blockchain-infrastructuur die speciaal is ontworpen voor de video- en entertainmentindustrie. Het vormt de basis die de volgende generatie web3-platforms voor het delen van video’s en streaming, zoals YouTube en Netflix, mogelijk zal maken.

SocialFi en de schaalbaarheid van Theta Blockchain

Veel bedrijfssectoren vereisen het onboarden van miljoenen gebruikers voor web3. Dit geldt met name voor de media- en entertainmentindustrie. De blockchain-netwerken waarop deze bedrijven hun bedrijf bouwen, moeten een hoge schaalbaarheid hebben om aan de hoge gebruikersvraag te voldoen.

Theta Metachain

Theta heeft onlangs een metaketen een onderling verbonden netwerk van blockchains– wat aanpasbare en schaalbare transacties mogelijk maakt door middel van horizontale schaling. Metachain bestaat uit één mainnet en een onbeperkt aantal subketens, waarbij elke subketen doelspecifiek is. Aangezien Theta Metachain geen toestemming heeft, kan iedereen een subketen starten.

Subketens kunnen zelfstandig bewerkingen uitvoeren en ze kunnen ook veel sneller nieuwe blokken toevoegen dan het mainnet. Dit alles maakt een hoge schaalbaarheid mogelijk. Hierdoor kunnen web3-video- en mediabedrijven hun bedrijf op een betrouwbaar fundament bouwen.

Het entertainmentbedrijf Fuse Media, de web3-productiestudio Verified Labs en het blockchain-gamingbedrijf Symbiote Creatives zijn allemaal partners die hun eigen subketens op Theta Metachain zullen lanceren.

Krediet Theta

SocialFi en Theta: gedecentraliseerde videostreaming en opslag

Theta Edge-netwerk

Theta’s infrastructuur wordt ook ondersteund door een wereldwijd ‘Edge Network’, een volledig gedecentraliseerd netwerk voor gegevenslevering, opslag en edge computing. Het heeft wereldwijd meer dan 130.000 knooppunten.

Het Edge Network drijft een reeks producten voor ontwikkelaars aan, waaronder de Theta Video API en Theta Edge Store.

Theta Video API: verlaag de leveringskosten van inhoud

Video API verlaagt de kosten van het coderen, opslaan en leveren van video via een peer-to-peer (P2P)-netwerk.

Gedecentraliseerde video-on-demand

Video API maakt het eenvoudig uploaden van video’s naar elke website mogelijk zonder centrale servers of video-hostingsoftware, dat wil zeggen op een gedecentraliseerde manier. Zodra een gebruiker een videoclip uploadt, levert Video API een afspeelbare link die de gebruiker aan een website kan toevoegen.

Gedecentraliseerde livestreaming

Video API kan ook helpen bij het vastleggen van live video. Het kan video’s in realtime transcoderen, cachen en livestream-videogegevens doorgeven. Nogmaals, omdat de Theta-blockchain volledig gedecentraliseerd is, is er voor geen enkel deel van het proces een centrale server of hostingtool nodig.

Zowel video-on-demand als livestreaming zijn kosteneffectieve gedecentraliseerde oplossingen die worden geboden door de Theta Video API voor video-opname, opslag en levering. Theta beweert dat ongeveer 30-60% van de kostenbesparingen mogelijk zijn in vergelijking met gecentraliseerde oplossingen.

 

Krediet Theta

NFT-gebaseerd Digital Rights Management (DRM)

Theta Video API maakt een andere functie mogelijk die zeer relevant is voor SocialFi-applicaties, namelijk NFT’s met DRM, waarmee geld kan worden verdiend aan content en intellectuele eigendom en digitale rechten kunnen worden veiliggesteld. In wezen stelt DRM makers van inhoud in staat video’s te publiceren die worden beschermd door Theta’s patent voor beheer van digitale rechten.

De NFT’s met DRM-functie geven de makers van inhoud de kracht terug door hen in staat te stellen hun inhoud om te zetten in NFT’s. Als zodanig kunnen videomakers de betrokkenheid van fans versterken en NFT-loyaliteitsprogramma’s opzetten. Ze kunnen ook beslissen hoe ze hun inhoud distribueren door token-gated ervaringen te definiëren die exclusieve toegang verlenen aan eigenaren van NFT-inhoud.

Over NFT-gated content gesproken, Theta heeft ook een andere functie, bekend als Studio DRM, toegevoegd aan de Video API, die speciaal is ontwikkeld voor Hollywood-filmstudio’s en zorgt voor een hoger beveiligingsniveau dat filmlekken voorkomt. Filmstudio’s kunnen bijvoorbeeld bepalen hoe kijkers hun inhoud consumeren op basis van auteursrechtlicenties, het afspelen van inhoud beperken en ongeoorloofde distributie voorkomen.

Theta Edge Store: gedecentraliseerde opslag

Het tweede product van het Theta Edge Network – Edge-winkel – is een gedecentraliseerde opslagdienst. Mediabedrijven en makers van inhoud kunnen het gebruiken als permanente opslag voor hun NFT-video-, afbeeldings- of 3D-inhoud en ook als een gedecentraliseerd netwerk voor het leveren van inhoud.

Een kijkje in de toekomst van Theta

Als partner van reuzen als Sony, Google en Samsung moet Theta ongetwijfeld op onze radar staan. Het toonaangevende infrastructuurbedrijf voor de web3-media-industrie is onlangs ook een partnerschap aangegaan met Trusted Media, een toonaangevend community-gedreven entertainmentbedrijf met Reader’s Digest en Pet Collective in zijn portfolio.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

Nft nieuws

eSports-platform Moxy lanceert bèta-uitdaging van $ 100.000

Gepubliceerd

op

eSports-platform Moxy lanceert bèta-uitdaging van $ 100.000

Moxy, een door blockchain aangedreven eSports-gamingmarktplaats, heeft zijn bèta-uitdaging “eSports for ALL” gelanceerd. De uitdaging nodigt gamers uit om te strijden in gaming in eSports-stijl voor een prijzenpot met Moxy-tokens, verzamelobjecten en $ 100.000 in contanten.

Voor Moxy is de spannende bèta-uitdaging een cruciale mijlpaal op hun routekaart. Door middel van de uitdaging wil het eSports-platform de verschillende componenten grondig testen en tegelijkertijd eSports-fanaten van over de hele wereld aan boord krijgen.

Moxy is een platform waarmee spelers on-demand toegang hebben tot multiplayer-gameplay. Met behulp van blockchain-technologie wil Moxy veilige transacties garanderen en ze beschermen tegen fraude of hacking. En met een wereldwijd speltoken dat toegankelijk is voor elke speler, is dit platform ontworpen voor competitieve gameplay voor de massa.

De Moxy Beta-uitdaging

In de Beta Challenge strijden gamers tegen elkaar om punten te verzamelen en vooruitgang te boeken gedurende vier ‘seizoenen’. Degenen die aan het einde van het vierde seizoen bovenaan het Moxy-klassement staan, kunnen de felbegeerde prijzen verwachten, waaronder contant geld (in USDC), Moxy’s eigen tokens en Moxy-verzamelobjecten.

De totale pot voor geldprijzen is $ 100.000, maar de waarde voor elk prijzenniveau wordt pas bekendgemaakt bij de officiële lancering van het Moxy-platform. De geldprijzen zijn exclusief de Moxy-tokens en verzamelobjecten.

Hoe deel te nemen aan de bèta-uitdaging van Moxy

Om deel te nemen aan de bèta-uitdaging, moet u zich eerst aanmelden, een Moxy-account aanmaken en KYC voltooien. Daarna ontvangen spelers 1.000 MOXY-testnet-tokens waarmee ze kunnen strijden in de uitdaging en het opnemen tegen andere gelijkgestemde eSports-fans.

Bovendien hebben spelers de mogelijkheid om 50 extra MOXY-tokens te verdienen voor elke doorverwezen speler die zowel het aanmeldings- als het KYC-proces voltooit! Om deel te nemen aan de Challenge, moeten alle spelers minstens 21 jaar oud zijn.

Blockchain-aangedreven eSports toegankelijk voor iedereen

Competitieve eSports is een enorme industrie, zegt Moxy, die nog steeds voornamelijk gereserveerd is voor elite gamers die strijden op evenementen die voornamelijk alleen op uitnodiging toegankelijk zijn. Vorig jaar had het enorm succesvolle multiplayer online battle arena-spel Dota 2 een indrukwekkende prijzenpot van $ 32,85 miljoen. Volgens de analyse van Technavio zal de industrie blijven groeien en tussen 2022-2027 een duizelingwekkende waarde van 3,5 miljard dollar bereiken.

Moxy’s doel is om deze snelgroeiende en lucratieve industrie toegankelijk te maken voor dagelijkse gamers. De Beta Challenge is de eerste stap om dit mogelijk te maken. Met Moxy kunnen game-ontwikkelaars hun titels naar een hoger niveau tillen door een versie van hun game speciaal voor eSports te ontwerpen. Vervolgens hebben gamers toegang tot een alles-in-één-bestemming waar ze deze verbeterde versies niet alleen kunnen kopen, maar ook kunnen spelen.

Terwijl de wereld blijft innoveren door middel van blockchain-technologie, behoort Moxy tot degenen die voorop lopen door een revolutie teweeg te brengen in esports. Met hun geavanceerde gebruik van deze innovatieve technologie probeert Moxy de overgang van casual gamers naar competitief gamen sneller en betrouwbaarder dan ooit te verbeteren!

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Nft nieuws

VeVe kondigt Sesamstraat NFT Drop aan

Gepubliceerd

op

VeVe kondigt Sesamstraat NFT Drop aan

Een van de grootste platforms ter wereld voor digitale verzamelobjecten, Veve, laat een NFT-collectie vallen op basis van Sesamstraat.

Grote dalingen zijn niets nieuws voor VeVe, en hier is er nog een. Op 19 maart gaan we Sesamstraat vereeuwigd zien op de blockchain. Inderdaad, de Sesamstraat NFT-drop zal de eerste zijn in een nieuwe serie die de klassieker aller tijden viert.

In samenwerking met de non-profit mediaorganisatie Sesame Workshop organiseert VeVe de eerste drop met het iconische Cookie Monster.

Jennifer Ahearn, VP, Global Strategic Partnerships & Themed Entertainment, Sesame Workshop zei: “Sinds 1969, Sesam Straat is een van de meest geliefde en leerzame kinderprogramma’s geweest, waar zowel kinderen als volwassenen al generaties lang van genieten.”

“Samenwerken met VeVe voor de eerste verzameling digitale verzamelobjecten van de serie is een geweldige manier om de blijvende erfenis van Sesamstraat te vieren en onze oude fans een nieuwe manier te geven om hun liefde voor Sesam Straat en zijn karakters.”

Hoe de NFT werkt

Via het VeVe-platform kunnen fans hun digitale collecties als 3D-diorama’s in de virtuele showrooms van de app presenteren. Bovendien kunnen fans showrooms van andere verzamelaars virtueel bezoeken, becommentariëren en liken. Bovendien kun je VeVe-verzamelobjecten ervaren in augmented reality (AR) fotomodus.

Houders van de komende Sesamstraat-collectie kunnen dus communiceren met hun Cookie Monster-verzamelobject in 3D. Bovendien kunnen ze hun verzamelobject delen via VeVe’s in-app sociale feed. Bovendien kunt u uw NFT laten zien op sociale platforms zoals Twitter, Instagram of Tik Tok.

Dan Crothers, Chief Operating Officer en mede-oprichter van VeVe zei: “Sesamstraat is een van de meest iconische merken aller tijden. Daarom hebben we de kans aangegrepen om met Sesame Workshop samen te werken aan een reeks digitale verzamelobjecten.”

“We kunnen niet wachten om deze ook te delen met onze VeVe-community van verzamelaars Sesam Straat fans die misschien nieuw zijn in digitaal verzamelen.”

VeVe’s nalatenschap

VeVe heeft een indrukwekkende erfenis opgebouwd in de wereld van digitale verzamelobjecten. Eerder hebben we gezien dat VeVe NFT-collecties uitbracht van toonaangevende merken als Disney, Marvel en Star Wars. Bovendien maakt VeVe gebruik van de Immutable X-blockchain, die geen gaskosten heeft en onmiddellijke handelsbevestiging biedt.

Nu breidt VeVe zijn glinsterende cv uit met een nieuwe Sesamstraat-collectie – te beginnen met de Cookie Monster-drop op 19 maart.

Wil je een stukje van de actie? VeVe kan worden gedownload in de App Store en Google Play en is beschikbaar via de VeVe Web App.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Nft nieuws

Nissan verdubbelt op Web3-innovatie

Gepubliceerd

op

Nissan verdubbelt op Web3-innovatie

De Japanse motorgigant Nissan heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in zijn zoektocht naar de NFT- en Web3-ruimte. Het bedrijf heeft in de Verenigde Staten vier nieuwe Web3-gerelateerde handelsmerken ingediend voor de merken Infiniti, Nismo en Nissan.

De documenten onthullen de plannen van Nissan om virtuele kleding, auto’s, hoofddeksels, ruilkaarten, speelgoed, kaartjes en een NFT-marktplaats te creëren voor het verhandelen en slaan van NFT’s.

Nissan heeft ook plannen geschetst voor metaverse-advertentiediensten en andere “entertainmentdiensten”, waaronder online video, afbeeldingen, artwork, tickets, audio, geluiden, muziek en ruilkaarten, evenals een website met informatie over de voorgestelde NFT’s en hoe ze zal werken.

De Japanse afdeling van Nissan experimenteert ook met autoverkopen in de metaverse via zijn virtuele winkel “Nissan Hype Lab”, waarmee klanten de virtuele etalage kunnen bezoeken via een pc of smartphone, aangepaste avatars kunnen maken en kunnen communiceren met virtueel verkooppersoneel.

Via dit virtuele verkoopkantoor kunnen klanten zelfs koopcontracten bestellen en afronden. Volgens de aankondiging van Nissan loopt de proef van 8 maart tot 30 juni. Voor de proef zal het bedrijf Nissan-voertuigen bestuderen, raadplegen, proefrijden en kopen terwijl het zich in de metaverse bevindt, waarbij de mogelijkheid van nieuwe verkoopmethoden voor auto’s wordt onderzocht.

Nissan gaat all-in op Web3

Het is niet de eerste keer dat Nissan experimenteert met Web3 en slimme contracttechnologie. In oktober 2022 diende de Japanse autogigant vijf handelsmerk aanvragen in bij het United States Patent and Trademark Office, waarmee plannen werden onthuld om de NFT-, Web3– en Metaverse-ruimte te betreden.

De applicaties hebben betrekking op de prominente automodellen zoals SKYLINE, Z en GTR en waren bedoeld om aanbiedingen te introduceren zoals NFT-ondersteunde media, online NFT-marktplaatsen, digitale portemonnees en NFT-software voor het slaan, verhandelen en opslaan.

Het patent introduceerde ook het idee van downloadbare mediabestanden voor NFT-authenticatie, een online NFT-marktplaats voor het kopen en verkopen van NFT’s, en niet-downloadbare software voor het slaan, slaan en verhandelen van NFT’s.

En met dit nieuwste patentaanbod is het duidelijk dat de Japanse motorgigant voluit gaat voor zijn Web3-ontwikkelingen.

Nissan GTR Foto door Jonathan Cooper

Andere automobielreuzen in Web3

Het is vermeldenswaard dat andere autogiganten, waaronder General Motors, Ford Motor Company en MG, ook belangrijke stappen hebben gezet op het gebied van NFT en Web3.

Pas vorige maand kondigde GM Motors aan dat het geïnteresseerd was in het maken van downloadbare digitale mediabestanden die verzamelbare illustraties, tekst, audio en video bevatten, die zullen worden geverifieerd als niet-fungibele tokens, volgens de handelsmerk aanvraag van het bedrijf.

En afgelopen herfst diende de Ford Motor Company 19 handelsmerk aanvragen in voor onder andere de belangrijkste automerken zoals Mustang, Bronco, Lincoln, Explorer en F-150 Lightning. De applicaties omvatten virtuele auto’s, vrachtwagens, bestelwagens, SUV’s en kleding voor de merken van het bedrijf, evenals een voorgestelde online marktplaats voor NFT’s.

Ondanks de aanhoudende crypto-winter en bearmarkt, gaan multinationale ondernemingen nog steeds door met handelsmerk aanvragen voor Web3, crypto, NFT’s en de metaverse.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending