Connect with us

Nft nieuws

Is Web3 de toekomst? – NFT-nieuws vandaag

Gepubliceerd

op

Is Web3 de toekomst?  - NFT-nieuws vandaag

Het internet heeft een lange weg afgelegd sinds de eerste ontwikkeling ervan in de jaren zestig. Web 1.0 bracht ons statische websites, die later werden vervangen door de interactieve en dynamische platforms van Web 2.0. Tegenwoordig vragen steeds meer mensen zich af: is web3 de toekomst?

Web3 evolueert elke dag en staat voor veel uitdagingen op zijn weg naar mainstream adoptie. Het lijdt echter geen twijfel dat Web3 de infrastructuur biedt om een ​​rechtvaardiger en opener internet te creëren. Het potentieel om ons dagelijks leven op onvoorstelbare manieren te transformeren is duidelijk. Laten we eens kijken naar het potentieel van Web3 en ook naar enkele uitdagingen die voor ons liggen.

Web3 Potentieel en Voordelen

Web3 opent een wereld van mogelijkheden voor de toekomst van digitale interacties en de implicaties ervan worden nog maar net onderzocht.

Decentralisatie

Decentralisatie betekent dat de macht of controle wordt verspreid over meer dan één persoon of groep. Het ontbreken van een centraal punt-of-fail Web3-decentralisatie voorkomt dat tussenpersonen van derden, zoals Google, gebruikersgegevens beheren. In plaats daarvan stelt Web3 mensen in staat om rechtstreeks toegang te krijgen tot, interactie te hebben met en informatie op te slaan in een gedistribueerd grootboek. Dit betekent dat gebruikers gemakkelijk financiële transacties kunnen uitvoeren, waardoor de transparantie, snelheid, efficiëntie en nauwkeurigheid toenemen.

Eliminatie van tussenpersonen en tussenpersonen

Web3 elimineert de behoefte aan derde partijen zoals financiële instellingen en grote dienstverleners, evenals tussenpersonen. Deze partijen waren van oudsher nodig om transacties tussen verschillende entiteiten mogelijk te maken. De praktijken van Google worden vaak opdringerig en opdringerig genoemd. Waarom? Welnu, het bedrijf kan bijhouden welke sites worden bezocht, hoe vaak ze worden bezocht en biedt zelfs persoonlijke informatie aan adverteerders. Web3 maakt directe peer-to-peer-uitwisselingen mogelijk en verwijdert tussenpersonen, waardoor transacties sneller en veiliger worden.

Persoonlijke gegevens

Een gedecentraliseerd web stelt gebruikers in staat meer controle te hebben over hun persoonlijke gegevens. Dankzij de gedecentraliseerde architectuur van Web3 kunnen gebruikers hun gegevens opslaan en openen in een gedistribueerd grootboek, zonder single point of failure of controle. Dit betekent dat individuen vrij zijn om te kiezen hoe ze hun gegevens delen en beheren, zodat ze veilig en privé blijven.

Web3-uitdagingen

Web3-technologie is gedecentraliseerd en transparant, wat betekent dat er nieuwe overwegingen zijn voor gegevensbeveiliging en privacy. Bovendien zijn Web3-applicaties afhankelijk van blockchain-infrastructuur en slimme contracten, die moeilijk te begrijpen kunnen zijn en zich nog in de beginfase van ontwikkeling bevinden.

Web3 interoperabiliteit en schaalbaarheid

Web3-technologie biedt een breed scala aan technische uitdagingen, zoals schaalbaarheid en interoperabiliteit. Interoperabiliteit betekent dat verschillende systemen, apparaten of stukjes software kunnen samenwerken. Web3 moet snelle, veilige en betrouwbare transacties tussen gebruikers mogelijk maken zonder privacy of veiligheid op te offeren. Web3 moet ook snel kunnen opschalen wanneer de vraag toeneemt, en een effectief mechanisme bieden voor decentrale applicaties om met elkaar te communiceren.

Voorschriften en wettelijke vereisten

Privacywetten hebben de technologische vooruitgang maar traag bijgehouden, en het gedecentraliseerde karakter van Web3 vormt een unieke reeks uitdagingen voor regelgevers. Mogelijk moeten er ook normen voor online identiteitsverificatie worden ontwikkeld of bijgewerkt om Web3-gebruikers het juiste niveau van vertrouwen en veiligheid te bieden. De potentiële impact op privacy en gegevensrechten maakt Web3 een kritieke kwestie voor regeringen over de hele wereld.

Gebrek aan gebruikerseducatie en -adoptie

Als Web3-technologieën hun volledige potentieel moeten bereiken, moeten gebruikers begrijpen hoe Web3 werkt en waarom het voor hen voordelig is om het te gebruiken. Bovendien moet Web3 gebruikers kunnen overtuigen om over te stappen van traditionele methoden van gegevensopslag en -terugwinning. Web3 staat nog in de kinderschoenen, maar veel ontwikkelaars werken al hard aan het creëren van gebruiksvriendelijke interfaces die het voor mensen gemakkelijk maken om met deze nieuwe technologie om te gaan.

Is Web3 de toekomst?

Het potentieel voor Web3 is enorm, en de kansen die het biedt hebben de kracht om het online gebruik radicaal te veranderen. Web3-technologie heeft veel voordelen, zoals decentralisatie, eliminatie van tussenpersonen en tussenpersonen en meer controle over persoonlijke gegevens. Web3 staat echter ook voor technische uitdagingen, zoals schaalbaarheid, interoperabiliteit en gebruikerseducatie en -adoptie. Web3 bevindt zich nog in de kinderschoenen, maar met voortdurend onderzoek en ontwikkeling kan het een revolutie teweegbrengen in de manier waarop we onze gegevens op internet opslaan, delen en beveiligen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

Nft nieuws

eSports-platform Moxy lanceert bèta-uitdaging van $ 100.000

Gepubliceerd

op

eSports-platform Moxy lanceert bèta-uitdaging van $ 100.000

Moxy, een door blockchain aangedreven eSports-gamingmarktplaats, heeft zijn bèta-uitdaging “eSports for ALL” gelanceerd. De uitdaging nodigt gamers uit om te strijden in gaming in eSports-stijl voor een prijzenpot met Moxy-tokens, verzamelobjecten en $ 100.000 in contanten.

Voor Moxy is de spannende bèta-uitdaging een cruciale mijlpaal op hun routekaart. Door middel van de uitdaging wil het eSports-platform de verschillende componenten grondig testen en tegelijkertijd eSports-fanaten van over de hele wereld aan boord krijgen.

Moxy is een platform waarmee spelers on-demand toegang hebben tot multiplayer-gameplay. Met behulp van blockchain-technologie wil Moxy veilige transacties garanderen en ze beschermen tegen fraude of hacking. En met een wereldwijd speltoken dat toegankelijk is voor elke speler, is dit platform ontworpen voor competitieve gameplay voor de massa.

De Moxy Beta-uitdaging

In de Beta Challenge strijden gamers tegen elkaar om punten te verzamelen en vooruitgang te boeken gedurende vier ‘seizoenen’. Degenen die aan het einde van het vierde seizoen bovenaan het Moxy-klassement staan, kunnen de felbegeerde prijzen verwachten, waaronder contant geld (in USDC), Moxy’s eigen tokens en Moxy-verzamelobjecten.

De totale pot voor geldprijzen is $ 100.000, maar de waarde voor elk prijzenniveau wordt pas bekendgemaakt bij de officiële lancering van het Moxy-platform. De geldprijzen zijn exclusief de Moxy-tokens en verzamelobjecten.

Hoe deel te nemen aan de bèta-uitdaging van Moxy

Om deel te nemen aan de bèta-uitdaging, moet u zich eerst aanmelden, een Moxy-account aanmaken en KYC voltooien. Daarna ontvangen spelers 1.000 MOXY-testnet-tokens waarmee ze kunnen strijden in de uitdaging en het opnemen tegen andere gelijkgestemde eSports-fans.

Bovendien hebben spelers de mogelijkheid om 50 extra MOXY-tokens te verdienen voor elke doorverwezen speler die zowel het aanmeldings- als het KYC-proces voltooit! Om deel te nemen aan de Challenge, moeten alle spelers minstens 21 jaar oud zijn.

Blockchain-aangedreven eSports toegankelijk voor iedereen

Competitieve eSports is een enorme industrie, zegt Moxy, die nog steeds voornamelijk gereserveerd is voor elite gamers die strijden op evenementen die voornamelijk alleen op uitnodiging toegankelijk zijn. Vorig jaar had het enorm succesvolle multiplayer online battle arena-spel Dota 2 een indrukwekkende prijzenpot van $ 32,85 miljoen. Volgens de analyse van Technavio zal de industrie blijven groeien en tussen 2022-2027 een duizelingwekkende waarde van 3,5 miljard dollar bereiken.

Moxy’s doel is om deze snelgroeiende en lucratieve industrie toegankelijk te maken voor dagelijkse gamers. De Beta Challenge is de eerste stap om dit mogelijk te maken. Met Moxy kunnen game-ontwikkelaars hun titels naar een hoger niveau tillen door een versie van hun game speciaal voor eSports te ontwerpen. Vervolgens hebben gamers toegang tot een alles-in-één-bestemming waar ze deze verbeterde versies niet alleen kunnen kopen, maar ook kunnen spelen.

Terwijl de wereld blijft innoveren door middel van blockchain-technologie, behoort Moxy tot degenen die voorop lopen door een revolutie teweeg te brengen in esports. Met hun geavanceerde gebruik van deze innovatieve technologie probeert Moxy de overgang van casual gamers naar competitief gamen sneller en betrouwbaarder dan ooit te verbeteren!

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Nft nieuws

VeVe kondigt Sesamstraat NFT Drop aan

Gepubliceerd

op

VeVe kondigt Sesamstraat NFT Drop aan

Een van de grootste platforms ter wereld voor digitale verzamelobjecten, Veve, laat een NFT-collectie vallen op basis van Sesamstraat.

Grote dalingen zijn niets nieuws voor VeVe, en hier is er nog een. Op 19 maart gaan we Sesamstraat vereeuwigd zien op de blockchain. Inderdaad, de Sesamstraat NFT-drop zal de eerste zijn in een nieuwe serie die de klassieker aller tijden viert.

In samenwerking met de non-profit mediaorganisatie Sesame Workshop organiseert VeVe de eerste drop met het iconische Cookie Monster.

Jennifer Ahearn, VP, Global Strategic Partnerships & Themed Entertainment, Sesame Workshop zei: “Sinds 1969, Sesam Straat is een van de meest geliefde en leerzame kinderprogramma’s geweest, waar zowel kinderen als volwassenen al generaties lang van genieten.”

“Samenwerken met VeVe voor de eerste verzameling digitale verzamelobjecten van de serie is een geweldige manier om de blijvende erfenis van Sesamstraat te vieren en onze oude fans een nieuwe manier te geven om hun liefde voor Sesam Straat en zijn karakters.”

Hoe de NFT werkt

Via het VeVe-platform kunnen fans hun digitale collecties als 3D-diorama’s in de virtuele showrooms van de app presenteren. Bovendien kunnen fans showrooms van andere verzamelaars virtueel bezoeken, becommentariëren en liken. Bovendien kun je VeVe-verzamelobjecten ervaren in augmented reality (AR) fotomodus.

Houders van de komende Sesamstraat-collectie kunnen dus communiceren met hun Cookie Monster-verzamelobject in 3D. Bovendien kunnen ze hun verzamelobject delen via VeVe’s in-app sociale feed. Bovendien kunt u uw NFT laten zien op sociale platforms zoals Twitter, Instagram of Tik Tok.

Dan Crothers, Chief Operating Officer en mede-oprichter van VeVe zei: “Sesamstraat is een van de meest iconische merken aller tijden. Daarom hebben we de kans aangegrepen om met Sesame Workshop samen te werken aan een reeks digitale verzamelobjecten.”

“We kunnen niet wachten om deze ook te delen met onze VeVe-community van verzamelaars Sesam Straat fans die misschien nieuw zijn in digitaal verzamelen.”

VeVe’s nalatenschap

VeVe heeft een indrukwekkende erfenis opgebouwd in de wereld van digitale verzamelobjecten. Eerder hebben we gezien dat VeVe NFT-collecties uitbracht van toonaangevende merken als Disney, Marvel en Star Wars. Bovendien maakt VeVe gebruik van de Immutable X-blockchain, die geen gaskosten heeft en onmiddellijke handelsbevestiging biedt.

Nu breidt VeVe zijn glinsterende cv uit met een nieuwe Sesamstraat-collectie – te beginnen met de Cookie Monster-drop op 19 maart.

Wil je een stukje van de actie? VeVe kan worden gedownload in de App Store en Google Play en is beschikbaar via de VeVe Web App.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Nft nieuws

Nissan verdubbelt op Web3-innovatie

Gepubliceerd

op

Nissan verdubbelt op Web3-innovatie

De Japanse motorgigant Nissan heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in zijn zoektocht naar de NFT- en Web3-ruimte. Het bedrijf heeft in de Verenigde Staten vier nieuwe Web3-gerelateerde handelsmerken ingediend voor de merken Infiniti, Nismo en Nissan.

De documenten onthullen de plannen van Nissan om virtuele kleding, auto’s, hoofddeksels, ruilkaarten, speelgoed, kaartjes en een NFT-marktplaats te creëren voor het verhandelen en slaan van NFT’s.

Nissan heeft ook plannen geschetst voor metaverse-advertentiediensten en andere “entertainmentdiensten”, waaronder online video, afbeeldingen, artwork, tickets, audio, geluiden, muziek en ruilkaarten, evenals een website met informatie over de voorgestelde NFT’s en hoe ze zal werken.

De Japanse afdeling van Nissan experimenteert ook met autoverkopen in de metaverse via zijn virtuele winkel “Nissan Hype Lab”, waarmee klanten de virtuele etalage kunnen bezoeken via een pc of smartphone, aangepaste avatars kunnen maken en kunnen communiceren met virtueel verkooppersoneel.

Via dit virtuele verkoopkantoor kunnen klanten zelfs koopcontracten bestellen en afronden. Volgens de aankondiging van Nissan loopt de proef van 8 maart tot 30 juni. Voor de proef zal het bedrijf Nissan-voertuigen bestuderen, raadplegen, proefrijden en kopen terwijl het zich in de metaverse bevindt, waarbij de mogelijkheid van nieuwe verkoopmethoden voor auto’s wordt onderzocht.

Nissan gaat all-in op Web3

Het is niet de eerste keer dat Nissan experimenteert met Web3 en slimme contracttechnologie. In oktober 2022 diende de Japanse autogigant vijf handelsmerk aanvragen in bij het United States Patent and Trademark Office, waarmee plannen werden onthuld om de NFT-, Web3– en Metaverse-ruimte te betreden.

De applicaties hebben betrekking op de prominente automodellen zoals SKYLINE, Z en GTR en waren bedoeld om aanbiedingen te introduceren zoals NFT-ondersteunde media, online NFT-marktplaatsen, digitale portemonnees en NFT-software voor het slaan, verhandelen en opslaan.

Het patent introduceerde ook het idee van downloadbare mediabestanden voor NFT-authenticatie, een online NFT-marktplaats voor het kopen en verkopen van NFT’s, en niet-downloadbare software voor het slaan, slaan en verhandelen van NFT’s.

En met dit nieuwste patentaanbod is het duidelijk dat de Japanse motorgigant voluit gaat voor zijn Web3-ontwikkelingen.

Nissan GTR Foto door Jonathan Cooper

Andere automobielreuzen in Web3

Het is vermeldenswaard dat andere autogiganten, waaronder General Motors, Ford Motor Company en MG, ook belangrijke stappen hebben gezet op het gebied van NFT en Web3.

Pas vorige maand kondigde GM Motors aan dat het geïnteresseerd was in het maken van downloadbare digitale mediabestanden die verzamelbare illustraties, tekst, audio en video bevatten, die zullen worden geverifieerd als niet-fungibele tokens, volgens de handelsmerk aanvraag van het bedrijf.

En afgelopen herfst diende de Ford Motor Company 19 handelsmerk aanvragen in voor onder andere de belangrijkste automerken zoals Mustang, Bronco, Lincoln, Explorer en F-150 Lightning. De applicaties omvatten virtuele auto’s, vrachtwagens, bestelwagens, SUV’s en kleding voor de merken van het bedrijf, evenals een voorgestelde online marktplaats voor NFT’s.

Ondanks de aanhoudende crypto-winter en bearmarkt, gaan multinationale ondernemingen nog steeds door met handelsmerk aanvragen voor Web3, crypto, NFT’s en de metaverse.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending