Connect with us

Nft nieuws

NFT’s en Blockchain-technologie voor Digital Rights Management in online games

Gepubliceerd

op

NFT's en Blockchain-technologie voor Digital Rights Management in online games

Als u de voortgang van de digitale ruimte op de voet volgt, moet u bekend zijn met NFT’s en Blockchain. Deze technologieën krijgen de laatste jaren alle aandacht.

NFT’s zijn unieke digitale activa die zijn opgeslagen op de blockchain en worden gebruikt om het eigendom van een bepaald actief of digitale inhoud, zoals een afbeelding, muziek, video of enige andere vorm van digitale media, te verifiëren. NFT’s gebruiken blockchain om unieke, unieke en onverwoestbare digitale certificaten te produceren die zijn opgeslagen op een gedecentraliseerd netwerk. Bovendien stellen NFT’s gebruikers in staat om de enige eigenaar van een activum te zijn door een slim contract te creëren. Op deze manier krijgt de eigenaar alle rechten op een bepaald digitaal activum. Daarom bieden NFT’s een echt, permanent en onveranderlijk eigendomsbewijs.

Blockchain-technologie biedt een veilig, beveiligd en transparant platform voor het beheer van deze digitale rechten, waardoor het een ideale oplossing is voor de game-industrie. Hiermee kunnen NFT’s worden gemaakt die digitale activa vertegenwoordigen, zoals game-items, personages en in-game valuta’s. Deze NFT’s kunnen tussen spelers worden gekocht, verkocht en verhandeld, waardoor gamers op een nieuwe manier geld kunnen verdienen met hun virtuele activa. Nieuwe op Web3 en blockchain gebaseerde games vallen voortdurend uit en worden de favoriet van spelers.

In dit artikel zullen we leren waarom NFT’s belangrijk zijn voor het beheer van digitale rechten en het gebruik van NFT’s voor het beheer van digitale rechten in online games.

Krediet Freepik

Wat zijn de voordelen van NFT’s voor Digital Rights Management?

De voordelen van NFT’s voor het beheer van digitale rechten zijn onder meer:

 • Uniek en niet-fungibel: Niet-fungibel betekent iets dat niet kan worden vervangen of gewijzigd. Daarom zijn NFT’s uniek, onvervangbaar en kunnen ze niet worden gerepliceerd. Dit zorgt voor een permanent en onveranderlijk eigendomsbewijs voor digitale activa.
 • Verifieerbare rechten en eigendom: De primaire use-case van NFT’s omvat verifieerbare en veilige digitale rechten en eigendomsregistratie. Hierdoor worden piraterij, diefstal en kopiëren aanzienlijk verminderd.
 • Inkomsten genereren: Met NFT’s kunnen videomakers op nieuwe, innovatieve manieren inkomsten genereren met hun middelen. Ze kunnen verdienen door hun bezittingen te verkopen of zelfs te upgraden. Eigenaren hebben meer controle over hun bezittingen en gebruiken ze zoals ze willen.
 • Transparantie: Met behulp van blockchain-technologie maken NFT’s veilige en transparante transacties mogelijk en verminderen ze het risico op fraude en diefstal.
 • Verbeterde gebruikerservaring: NFT’s kunnen de gebruikerservaring verbeteren door hen een groter gevoel van eigendom en investering in digitale activa te geven, waardoor een meer meeslepende en boeiende ervaring ontstaat.
 • Decentralisatie: Aangezien blockchain een gedecentraliseerd netwerk is, betekent dit dat er geen derde partijen of tussenpersonen bij het proces betrokken zijn. Het maakt uw NFT-activa minder vatbaar voor censuur en kan niet worden gecontroleerd door een andere instantie behalve de eigenaar.
 • interoperabiliteit: NFT’s zijn interoperabel omdat ze op verschillende platforms en toepassingen kunnen worden gebruikt. Hierdoor kunnen gebruikers op efficiënte wijze digitale middelen creëren, verhandelen en beheren.

Wat zijn de toepassingen van NFT’s voor Digital Rights Management in online games?

NFT’s en online gaming hebben het potentieel om onbeperkte voordelen voor spelers te produceren. Hier zijn enkele manieren waarop we NFT’s kunnen gebruiken voor het beheer van digitale rechten in online games:

NFT’s worden gebruikt voor het beheer van digitale rechten in online games door spelers controle en eigendomsrechten te geven over unieke in-game activa, bijvoorbeeld wapens, skins, personages, avatars of andere. Spelers kunnen deze items snel verkopen, verhandelen, kopen of gebruiken als onderpand voor andere transacties, net zoals we dat doen met fysieke items in de echte wereld.

Met NFT’s kunnen game-ontwikkelaars en spelers nieuwe inkomstenstromen creëren en een groter gevoel van eigendom en investering in de game creëren. Het helpt bij het creëren van een bloeiende virtuele economie waar veel vraag is naar unieke en zeldzame in-game items.

NFT’s voorkomen ook fraude en bedrog bij online gaming en bevorderen game-investeringen door een transparant eigendomsbewijs te verstrekken voor alle activa.

Wat zijn de voorbeelden van op NFT gebaseerde online games?

Met online gaming kunnen spelers in realtime met elkaar spelen en communiceren. Deze spellen worden steeds populairder omdat spellen om te spelen en op vaardigheden gebaseerde spellen de aandacht hebben getrokken van investeerders en NFT-enthousiastelingen.

Met verschillende geweldige op NFT gebaseerde online games kunnen gebruikers digitale rechten beheren:

 • Decentraal: Deze game wordt je favoriet als je graag met anderen speelt. Het bevat een virtuele wereld waar u onroerend goed op het land kunt kopen, verkopen, verhandelen en bouwen. U kunt NFT’s gebruiken om in-game-items weer te geven als NFT’s.
 • Axie Oneindigheid: In dit spel kunnen spelers unieke personages creëren die “Axies” worden genoemd. Deze in-game personages werken als NFT’s en de gebruikers kunnen ze gemakkelijk kopen, verkopen of verhandelen.
 • NBA Topschot: Gebruikers kunnen officieel gelicentieerde NBA-hoogtepunten kopen en verhandelen die worden weergegeven als NFT’s.
 • Zeldzaam: Deze game werkt als een marktplaats voor NFT’s waar gebruikers alle soorten digitale activa kunnen kopen, verkopen en verhandelen, inclusief in-game items.

Deze games laten zien hoe NFT’s kunnen worden gebruikt om veilig en transparant eigendom te bieden voor in-game activa, een bloeiende virtuele economie te creëren en de gebruikerservaring te verbeteren. Het laat u zien hoe digitaal geld een verschil kan maken en hoe het bezit van digitale activa u alleen kan opleveren door games te spelen.

NFT-gebaseerd beheer van digitale rechten wordt steeds populairder bij online gaming en zal waarschijnlijk groeien naarmate meer games deze technologie gebruiken.

Zijn er uitdagingen bij het gebruik van NFT’s voor Digital Rights Management?

Hieronder volgen enkele uitdagingen waarmee u te maken kunt krijgen bij het beheren van digitale rechten in online games:

 • Technische complexiteit: NFT’s en blockchain-technologie kunnen voor sommige gebruikers moeilijk te begrijpen en te gebruiken zijn, wat leidt tot een langzamere acceptatiegraad.
 • Schaalbaarheid: De huidige infrastructuur voor NFT’s en blockchain-technologie is mogelijk niet in staat om een ​​groot aantal transacties te verwerken, wat leidt tot trage en kostbare transacties.
 • Regulatie: Het gebruik van NFT’s en blockchain-technologie is nog een nieuw gebied en in veel rechtsgebieden ontbreekt een duidelijk regelgevend kader. Dit kan het voor makers en gebruikers moeilijk maken om hun rechten te beschermen en de wet na te leven.
 • Zorgen over het milieu: Het energieverbruik dat nodig is voor blockchain-technologie, inclusief NFT’s, kan hoog zijn en negatieve gevolgen hebben voor het milieu.
 • Volatiliteit van de markt: De waarde van NFT’s kan zeer volatiel zijn, waardoor het voor makers en gebruikers moeilijk wordt om hun waarde en potentiële opbrengsten nauwkeurig in te schatten.

Toch zijn deze uitdagingen niet zo ernstig als de use cases die NFT’s bieden bij het beheer van digitale rechten. Ondanks deze uitdagingen haalt het gebruik van NFT-games zoals Axie Infinity de krantenkoppen voor het beheer van digitale rechten. NFT’s groeien en zullen waarschijnlijk evolueren naarmate de technologie verbetert en op grotere schaal wordt toegepast.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

Nft nieuws

eSports-platform Moxy lanceert bèta-uitdaging van $ 100.000

Gepubliceerd

op

eSports-platform Moxy lanceert bèta-uitdaging van $ 100.000

Moxy, een door blockchain aangedreven eSports-gamingmarktplaats, heeft zijn bèta-uitdaging “eSports for ALL” gelanceerd. De uitdaging nodigt gamers uit om te strijden in gaming in eSports-stijl voor een prijzenpot met Moxy-tokens, verzamelobjecten en $ 100.000 in contanten.

Voor Moxy is de spannende bèta-uitdaging een cruciale mijlpaal op hun routekaart. Door middel van de uitdaging wil het eSports-platform de verschillende componenten grondig testen en tegelijkertijd eSports-fanaten van over de hele wereld aan boord krijgen.

Moxy is een platform waarmee spelers on-demand toegang hebben tot multiplayer-gameplay. Met behulp van blockchain-technologie wil Moxy veilige transacties garanderen en ze beschermen tegen fraude of hacking. En met een wereldwijd speltoken dat toegankelijk is voor elke speler, is dit platform ontworpen voor competitieve gameplay voor de massa.

De Moxy Beta-uitdaging

In de Beta Challenge strijden gamers tegen elkaar om punten te verzamelen en vooruitgang te boeken gedurende vier ‘seizoenen’. Degenen die aan het einde van het vierde seizoen bovenaan het Moxy-klassement staan, kunnen de felbegeerde prijzen verwachten, waaronder contant geld (in USDC), Moxy’s eigen tokens en Moxy-verzamelobjecten.

De totale pot voor geldprijzen is $ 100.000, maar de waarde voor elk prijzenniveau wordt pas bekendgemaakt bij de officiële lancering van het Moxy-platform. De geldprijzen zijn exclusief de Moxy-tokens en verzamelobjecten.

Hoe deel te nemen aan de bèta-uitdaging van Moxy

Om deel te nemen aan de bèta-uitdaging, moet u zich eerst aanmelden, een Moxy-account aanmaken en KYC voltooien. Daarna ontvangen spelers 1.000 MOXY-testnet-tokens waarmee ze kunnen strijden in de uitdaging en het opnemen tegen andere gelijkgestemde eSports-fans.

Bovendien hebben spelers de mogelijkheid om 50 extra MOXY-tokens te verdienen voor elke doorverwezen speler die zowel het aanmeldings- als het KYC-proces voltooit! Om deel te nemen aan de Challenge, moeten alle spelers minstens 21 jaar oud zijn.

Blockchain-aangedreven eSports toegankelijk voor iedereen

Competitieve eSports is een enorme industrie, zegt Moxy, die nog steeds voornamelijk gereserveerd is voor elite gamers die strijden op evenementen die voornamelijk alleen op uitnodiging toegankelijk zijn. Vorig jaar had het enorm succesvolle multiplayer online battle arena-spel Dota 2 een indrukwekkende prijzenpot van $ 32,85 miljoen. Volgens de analyse van Technavio zal de industrie blijven groeien en tussen 2022-2027 een duizelingwekkende waarde van 3,5 miljard dollar bereiken.

Moxy’s doel is om deze snelgroeiende en lucratieve industrie toegankelijk te maken voor dagelijkse gamers. De Beta Challenge is de eerste stap om dit mogelijk te maken. Met Moxy kunnen game-ontwikkelaars hun titels naar een hoger niveau tillen door een versie van hun game speciaal voor eSports te ontwerpen. Vervolgens hebben gamers toegang tot een alles-in-één-bestemming waar ze deze verbeterde versies niet alleen kunnen kopen, maar ook kunnen spelen.

Terwijl de wereld blijft innoveren door middel van blockchain-technologie, behoort Moxy tot degenen die voorop lopen door een revolutie teweeg te brengen in esports. Met hun geavanceerde gebruik van deze innovatieve technologie probeert Moxy de overgang van casual gamers naar competitief gamen sneller en betrouwbaarder dan ooit te verbeteren!

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Nft nieuws

VeVe kondigt Sesamstraat NFT Drop aan

Gepubliceerd

op

VeVe kondigt Sesamstraat NFT Drop aan

Een van de grootste platforms ter wereld voor digitale verzamelobjecten, Veve, laat een NFT-collectie vallen op basis van Sesamstraat.

Grote dalingen zijn niets nieuws voor VeVe, en hier is er nog een. Op 19 maart gaan we Sesamstraat vereeuwigd zien op de blockchain. Inderdaad, de Sesamstraat NFT-drop zal de eerste zijn in een nieuwe serie die de klassieker aller tijden viert.

In samenwerking met de non-profit mediaorganisatie Sesame Workshop organiseert VeVe de eerste drop met het iconische Cookie Monster.

Jennifer Ahearn, VP, Global Strategic Partnerships & Themed Entertainment, Sesame Workshop zei: “Sinds 1969, Sesam Straat is een van de meest geliefde en leerzame kinderprogramma’s geweest, waar zowel kinderen als volwassenen al generaties lang van genieten.”

“Samenwerken met VeVe voor de eerste verzameling digitale verzamelobjecten van de serie is een geweldige manier om de blijvende erfenis van Sesamstraat te vieren en onze oude fans een nieuwe manier te geven om hun liefde voor Sesam Straat en zijn karakters.”

Hoe de NFT werkt

Via het VeVe-platform kunnen fans hun digitale collecties als 3D-diorama’s in de virtuele showrooms van de app presenteren. Bovendien kunnen fans showrooms van andere verzamelaars virtueel bezoeken, becommentariëren en liken. Bovendien kun je VeVe-verzamelobjecten ervaren in augmented reality (AR) fotomodus.

Houders van de komende Sesamstraat-collectie kunnen dus communiceren met hun Cookie Monster-verzamelobject in 3D. Bovendien kunnen ze hun verzamelobject delen via VeVe’s in-app sociale feed. Bovendien kunt u uw NFT laten zien op sociale platforms zoals Twitter, Instagram of Tik Tok.

Dan Crothers, Chief Operating Officer en mede-oprichter van VeVe zei: “Sesamstraat is een van de meest iconische merken aller tijden. Daarom hebben we de kans aangegrepen om met Sesame Workshop samen te werken aan een reeks digitale verzamelobjecten.”

“We kunnen niet wachten om deze ook te delen met onze VeVe-community van verzamelaars Sesam Straat fans die misschien nieuw zijn in digitaal verzamelen.”

VeVe’s nalatenschap

VeVe heeft een indrukwekkende erfenis opgebouwd in de wereld van digitale verzamelobjecten. Eerder hebben we gezien dat VeVe NFT-collecties uitbracht van toonaangevende merken als Disney, Marvel en Star Wars. Bovendien maakt VeVe gebruik van de Immutable X-blockchain, die geen gaskosten heeft en onmiddellijke handelsbevestiging biedt.

Nu breidt VeVe zijn glinsterende cv uit met een nieuwe Sesamstraat-collectie – te beginnen met de Cookie Monster-drop op 19 maart.

Wil je een stukje van de actie? VeVe kan worden gedownload in de App Store en Google Play en is beschikbaar via de VeVe Web App.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Nft nieuws

Nissan verdubbelt op Web3-innovatie

Gepubliceerd

op

Nissan verdubbelt op Web3-innovatie

De Japanse motorgigant Nissan heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in zijn zoektocht naar de NFT- en Web3-ruimte. Het bedrijf heeft in de Verenigde Staten vier nieuwe Web3-gerelateerde handelsmerken ingediend voor de merken Infiniti, Nismo en Nissan.

De documenten onthullen de plannen van Nissan om virtuele kleding, auto’s, hoofddeksels, ruilkaarten, speelgoed, kaartjes en een NFT-marktplaats te creëren voor het verhandelen en slaan van NFT’s.

Nissan heeft ook plannen geschetst voor metaverse-advertentiediensten en andere “entertainmentdiensten”, waaronder online video, afbeeldingen, artwork, tickets, audio, geluiden, muziek en ruilkaarten, evenals een website met informatie over de voorgestelde NFT’s en hoe ze zal werken.

De Japanse afdeling van Nissan experimenteert ook met autoverkopen in de metaverse via zijn virtuele winkel “Nissan Hype Lab”, waarmee klanten de virtuele etalage kunnen bezoeken via een pc of smartphone, aangepaste avatars kunnen maken en kunnen communiceren met virtueel verkooppersoneel.

Via dit virtuele verkoopkantoor kunnen klanten zelfs koopcontracten bestellen en afronden. Volgens de aankondiging van Nissan loopt de proef van 8 maart tot 30 juni. Voor de proef zal het bedrijf Nissan-voertuigen bestuderen, raadplegen, proefrijden en kopen terwijl het zich in de metaverse bevindt, waarbij de mogelijkheid van nieuwe verkoopmethoden voor auto’s wordt onderzocht.

Nissan gaat all-in op Web3

Het is niet de eerste keer dat Nissan experimenteert met Web3 en slimme contracttechnologie. In oktober 2022 diende de Japanse autogigant vijf handelsmerk aanvragen in bij het United States Patent and Trademark Office, waarmee plannen werden onthuld om de NFT-, Web3– en Metaverse-ruimte te betreden.

De applicaties hebben betrekking op de prominente automodellen zoals SKYLINE, Z en GTR en waren bedoeld om aanbiedingen te introduceren zoals NFT-ondersteunde media, online NFT-marktplaatsen, digitale portemonnees en NFT-software voor het slaan, verhandelen en opslaan.

Het patent introduceerde ook het idee van downloadbare mediabestanden voor NFT-authenticatie, een online NFT-marktplaats voor het kopen en verkopen van NFT’s, en niet-downloadbare software voor het slaan, slaan en verhandelen van NFT’s.

En met dit nieuwste patentaanbod is het duidelijk dat de Japanse motorgigant voluit gaat voor zijn Web3-ontwikkelingen.

Nissan GTR Foto door Jonathan Cooper

Andere automobielreuzen in Web3

Het is vermeldenswaard dat andere autogiganten, waaronder General Motors, Ford Motor Company en MG, ook belangrijke stappen hebben gezet op het gebied van NFT en Web3.

Pas vorige maand kondigde GM Motors aan dat het geïnteresseerd was in het maken van downloadbare digitale mediabestanden die verzamelbare illustraties, tekst, audio en video bevatten, die zullen worden geverifieerd als niet-fungibele tokens, volgens de handelsmerk aanvraag van het bedrijf.

En afgelopen herfst diende de Ford Motor Company 19 handelsmerk aanvragen in voor onder andere de belangrijkste automerken zoals Mustang, Bronco, Lincoln, Explorer en F-150 Lightning. De applicaties omvatten virtuele auto’s, vrachtwagens, bestelwagens, SUV’s en kleding voor de merken van het bedrijf, evenals een voorgestelde online marktplaats voor NFT’s.

Ondanks de aanhoudende crypto-winter en bearmarkt, gaan multinationale ondernemingen nog steeds door met handelsmerk aanvragen voor Web3, crypto, NFT’s en de metaverse.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending