Connect with us

Nft nieuws

Van te dure JPEG’s tot exclusieve ervaringen: waarom 2023 het jaar van de NFT is

Gepubliceerd

op

Van te dure JPEG's tot exclusieve ervaringen: waarom 2023 het jaar van de NFT is

 

Crypto nieuws – Het is tijd voor NFT’s om het stigma van zich af te schudden en te laten zien wat ze kunnen.

Sinds de uitdrukking “niet-fungible token” in het algemene lexicon is opgenomen (samen met “Zoomer”, “deepfake” en “murder hornet”), hebben NFT’s een beetje een reputatieprobleem gehad. Het stigma was niet helemaal onverdiend; vroege NFT-projecten dienden vaak meer als proofs of concept, ijdelheid projectenof snel-rijk-schema’s dan functionele, waardevolle verzamelobjecten, waardoor critici ze van alles noemen, van ’te dure JPEG’s’ tot regelrechte zwendel.

Tegenwoordig zijn NFT’s zoveel meer, maar het merkprobleem van de technologie houdt het concept nog steeds tegen. In 2023 zijn NFT’s vaak gekoppeld aan zeldzame fysieke items, exclusieve evenementen of unieke kunstwerken (in beeld-, video- of muziekformaat) – maar dat zou je niet weten als je alleen naar de critici luisterde. Het is tijd om het negatieve stigma rond niet-fungibele tokens opnieuw te onderzoeken en hun utilitaire gebruik in de schijnwerpers te zetten.

Confrontatie met het NFT-brandingprobleem

In de basis is een niet-fungibel token gewoon een unieke digitale identificatie die is vastgelegd op een blockchain om authenticiteit en eigendom te garanderen. Dus, wat ging er mis?

Ten eerste maakte de NFT-markt in 2020 een snelle groei door, waardoor sommigen hem vergeleken met de dotcom-zeepbel van eind jaren negentig. De verwachting was dat NFT’s dramatisch zouden stijgen, waardoor een paar gelukkigen rijk zouden worden, en vervolgens net zo scherp zouden crashen, met financiële wrakstukken in hun kielzog. Zijn bubbels immers niet gedoemd te barsten? Voor sommige opportunistische munters waren NFT’s gewoon een middel om een ​​doel te bereiken – een manier om snel wat geld te verdienen voordat vroege NFT’s onvermijdelijk hun waarde verloren. Helaas mislukte de strategie; hoewel een DexterLab Twitter-enquête toonde aan dat 64,3% van de respondenten NFT’s alleen kocht om geld te verdienen, meer dan de helft van dezelfde groep respondenten verloren geld.

Een branche waar NFT’s op het punt stonden een grote impact te maken, waren videogames. Spelers droomden ervan om hun virtuele items daadwerkelijk te bezitten en ze van game naar game te nemen – een concept waarvan ontwikkelaars herhaaldelijk zeiden dat het nooit op grote schaal zou gebeuren. Gaming’s grootste NFT-succesverhaal was Axie Oneindigheid, een Pokémon-achtige online game met een play-to-earn-mechanisme waarmee spelers de cryptocurrency Ethereum konden verdienen terwijl ze schattige wezens verzamelden voor hun gevechtsopstellingen. Terwijl Axie Oneindigheid was bedoeld om de waarde van NFT’s en cryptocurrency in gaming te laten zien, maar bracht in plaats daarvan kwetsbaarheden in het systeem aan het licht; een hack in 2022 leidde tot verliezen van $ 615 miljoen, terwijl de waarde van de AXS-munt scherp daalde bij elke crypto-crash.

Ten slotte is er een perceptie dat de acceptatie van NFT bij elke stap doorspekt is met fricties en gewoon te ingewikkeld is. In een Dibbs-enquête onder 227 NFT-enthousiastelingen over de hele wereld noemde meer dan een derde van de respondenten “crypto kopen” of “een portemonnee opzetten” als de grootste uitdaging om de markt te betreden. Combineer dat met overdreven claims van NFT-functionaliteit en het is niet moeilijk te begrijpen hoe de technologie zo’n verwarde reputatie heeft opgebouwd.

De vroege geschiedenis van NFT’s heeft misschien geen vertrouwen gewekt, maar dat is het verleden. Nu de aanvankelijke hype-cyclus is uitgestorven, is het tijd voor NFT-makers om verder te kijken dan deze vroege struikelblokken en creatievere toepassingen voor de technologie te vinden die de tamtam echt waard zijn.

NFT’s een nieuwe betekenis geven

Weet je nog wat we zeiden over NFT’s die de dotcom-bubbel weerspiegelen? Nou, zoals het hoort, barstte de bubbel – maar dat zou eigenlijk een goede zaak kunnen zijn voor NFT-makers. Zoals Rolling Stone het verwoordde: “Terwijl de hype-cyclus is uitgestorven, blijven makers, investeerders en merken investeren in NFT’s. Voor makers komt het allemaal neer op het afstemmen van hun eigen prikkels op die van hun fans.” Met andere woorden, in de toekomst zouden NFT-makers zich minder zorgen moeten maken over het najagen van trends (en een snelle uitbetaling) en meer over het cultiveren van onvergetelijke merkloyaliteitsbevorderende ervaringen. Dat is de reden waarom individuen en bedrijven nu meer praktische toepassingen voor NFT’s verkennen, waardoor ze meer waarde toevoegen dan simpele digitale schaarste.

We analyseerden de top 100 NFT-collecties aller tijden en ontdekten dat 64% twee of meer soorten hulpprogramma’s heeft. Bovendien had 73% van de collecties die tijdens de onderzoeksperiode werden verhandeld twee of meer utilitaire toepassingen.

Wat kunnen deze hulpprogramma’s zijn? Dat is waar het spannend wordt, want de mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Dit zijn de drie belangrijkste categorieën die we in ons onderzoek hebben ontdekt:

  • Fysieke verzamelobjecten: Leden kunnen hun NFT inwisselen voor een bijbehorend object, zoals een zeldzame ruilkaart.
  • Toegang tot exclusieve evenementen: Denk hierbij aan backstage-toegang bij een concert of de mogelijkheid om de kleedkamer te bezoeken bij een sportevenement.
  • Exclusieve koopwaar: Merken als Nike en Adidas koppelen NFT-productie aan zeldzame kleding- en schoeiseldrops.

Naarmate de NFT-technologie zich blijft ontwikkelen, kunnen we verwachten dat deze tokens nog meer worden gebruikt, waardoor ze veel aantrekkelijker worden voor het grote publiek.

De toekomst is fygitaal

“Tenzij het een uniek probleem innovatief oplost, zijn NFT’s van minimale waarde voor de echte wereld.”

Dit vertelde Brad Hart, Chief Technology Officer van softwareontwikkelaar Perforce, in 2022 aan Game Developer. Harts opmerking benadrukt een algemene publieke perceptie: zonder pragmatisch gebruik zijn NFT’s een oplossing die een probleem nodig heeft. Dat hoeft echter niet het geval te zijn, zoals fysiek ondersteunde NFT’s hebben bewezen.

Een van de meest interessante datapunten uit ons onderzoek is dat 84% van de respondenten zei dat ze een NFT zouden kopen als deze inwisselbaar was voor een fysiek artikel. NFT’s als blijk van eigendom is een concept waar tech-enthousiastelingen achter kunnen staan, en met de juiste partner maakt het proces het eigenlijk gemakkelijker om unieke (en vaak behoorlijk waardevolle) fysieke items te verkopen, verhandelen en op te slaan.

Stel dat u bijvoorbeeld een gitaar wilt verkopen die ooit toebehoorde aan een beroemde muzikant. Natuurlijk kun je het laten authenticeren door een deskundige derde partij, het op een veilingwebsite plaatsen en zelf de verzending afhandelen in de hoop een koper te vinden die zo’n schat veilig kan opslaan, maar dat vereist veel logistieke uitdagingen–– tijd en niet-onaanzienlijke kosten vooraf.

U kunt ook samenwerken met een uitwisseling zoals Dibbs en de experts het gedoe laten afhandelen. De juiste NFT-partner moet in staat zijn om het token dat eigendom vertegenwoordigt te slaan (registreren op de blockchain), het overeenkomstige item in een veilige kluis op te slaan en royaltybetalingen af ​​te handelen telkens wanneer de NFT in de toekomst van eigenaar verandert. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken dat je zeldzame gitaar beschadigd raakt tijdens het transport, terwijl de koper ervoor kan kiezen om hem zo lang als nodig veilig in de kluis te bewaren.

Gezien het feit dat twee van de top drie functionele voorkeuren voor NFT’s (zoals hierboven weergegeven) fysieke items zijn, is het duidelijk dat dit concept voldoende potentieel heeft om het publiek te helpen NFT’s in een nieuw licht te zien. Zodra we het idee achter ons hebben gelaten dat NFT’s niets anders zijn dan te dure digitale kunstwerken, kunnen we het stigma aan de kant schuiven en nog meer manieren verkennen om de technologie te gebruiken om onvergetelijke ervaringen te creëren en consumenten te verbinden met zeldzame, hoogwaardige phygital (technologie gebruiken om de digitale wereld met de fysieke wereld met als doel unieke interactieve ervaringen voor de gebruiker te bieden). Het is tijd om NFT’s een andere look te geven – ze zijn nog maar net begonnen en de toekomst ziet er rooskleurig uit.

Over de auteur

Ben Plomion is Chief Marketing Officer bij Dibbs. Hij is verantwoordelijk voor het creëren van waarde voor partners, het ontwikkelen van go-to-market-strategieën en het laten groeien van de consumentenmarktplaats van Dibbs. Voordat hij bij Dibbs kwam, was Ben Chief Growth Officer bij GumGum, een bedrijf voor contextuele reclame. Ben leidde de Noord-Amerikaanse verkoop-, klantensucces- en operationele teams met meer dan 150 werknemers en een jaarlijkse omzet van meer dan $ 200 miljoen.

Ben heeft met succes de In-Gaming-divisie van GumGum gelanceerd, evenals een reeks Connected TV- en Social-mediaproducten. Voorafgaand aan die rol leidde Ben het wereldwijde marketing- en communicatieteam als Chief Marketing Officer. Voor GumGum was Plomion Head of Marketing voor het programmatic advertising-bedrijf Chango, waar hij de business development- en marketingorganisaties oprichtte en het bedrijf hielp bij de overname door Rubicon Project.

Eerder bekleedde hij verschillende leidinggevende marketingfuncties bij General Electric, waar hij leiding gaf aan de wereldwijde digitale mediapraktijk van het bedrijf. Ben is Fransman en afgestudeerd aan GE’s Experienced Commercial Leadership-programma en het MBA-programma van McGill University. Hij levert regelmatig marketingbijdragen voor Forbes en zit in het bestuur van de MMA. Ben woont in Venice Beach, CA met zijn vrouw en zoon, en is een fervent surfer en skateboarder.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

 

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

Nft nieuws

eSports-platform Moxy lanceert bèta-uitdaging van $ 100.000

Gepubliceerd

op

eSports-platform Moxy lanceert bèta-uitdaging van $ 100.000

Moxy, een door blockchain aangedreven eSports-gamingmarktplaats, heeft zijn bèta-uitdaging “eSports for ALL” gelanceerd. De uitdaging nodigt gamers uit om te strijden in gaming in eSports-stijl voor een prijzenpot met Moxy-tokens, verzamelobjecten en $ 100.000 in contanten.

Voor Moxy is de spannende bèta-uitdaging een cruciale mijlpaal op hun routekaart. Door middel van de uitdaging wil het eSports-platform de verschillende componenten grondig testen en tegelijkertijd eSports-fanaten van over de hele wereld aan boord krijgen.

Moxy is een platform waarmee spelers on-demand toegang hebben tot multiplayer-gameplay. Met behulp van blockchain-technologie wil Moxy veilige transacties garanderen en ze beschermen tegen fraude of hacking. En met een wereldwijd speltoken dat toegankelijk is voor elke speler, is dit platform ontworpen voor competitieve gameplay voor de massa.

De Moxy Beta-uitdaging

In de Beta Challenge strijden gamers tegen elkaar om punten te verzamelen en vooruitgang te boeken gedurende vier ‘seizoenen’. Degenen die aan het einde van het vierde seizoen bovenaan het Moxy-klassement staan, kunnen de felbegeerde prijzen verwachten, waaronder contant geld (in USDC), Moxy’s eigen tokens en Moxy-verzamelobjecten.

De totale pot voor geldprijzen is $ 100.000, maar de waarde voor elk prijzenniveau wordt pas bekendgemaakt bij de officiële lancering van het Moxy-platform. De geldprijzen zijn exclusief de Moxy-tokens en verzamelobjecten.

Hoe deel te nemen aan de bèta-uitdaging van Moxy

Om deel te nemen aan de bèta-uitdaging, moet u zich eerst aanmelden, een Moxy-account aanmaken en KYC voltooien. Daarna ontvangen spelers 1.000 MOXY-testnet-tokens waarmee ze kunnen strijden in de uitdaging en het opnemen tegen andere gelijkgestemde eSports-fans.

Bovendien hebben spelers de mogelijkheid om 50 extra MOXY-tokens te verdienen voor elke doorverwezen speler die zowel het aanmeldings- als het KYC-proces voltooit! Om deel te nemen aan de Challenge, moeten alle spelers minstens 21 jaar oud zijn.

Blockchain-aangedreven eSports toegankelijk voor iedereen

Competitieve eSports is een enorme industrie, zegt Moxy, die nog steeds voornamelijk gereserveerd is voor elite gamers die strijden op evenementen die voornamelijk alleen op uitnodiging toegankelijk zijn. Vorig jaar had het enorm succesvolle multiplayer online battle arena-spel Dota 2 een indrukwekkende prijzenpot van $ 32,85 miljoen. Volgens de analyse van Technavio zal de industrie blijven groeien en tussen 2022-2027 een duizelingwekkende waarde van 3,5 miljard dollar bereiken.

Moxy’s doel is om deze snelgroeiende en lucratieve industrie toegankelijk te maken voor dagelijkse gamers. De Beta Challenge is de eerste stap om dit mogelijk te maken. Met Moxy kunnen game-ontwikkelaars hun titels naar een hoger niveau tillen door een versie van hun game speciaal voor eSports te ontwerpen. Vervolgens hebben gamers toegang tot een alles-in-één-bestemming waar ze deze verbeterde versies niet alleen kunnen kopen, maar ook kunnen spelen.

Terwijl de wereld blijft innoveren door middel van blockchain-technologie, behoort Moxy tot degenen die voorop lopen door een revolutie teweeg te brengen in esports. Met hun geavanceerde gebruik van deze innovatieve technologie probeert Moxy de overgang van casual gamers naar competitief gamen sneller en betrouwbaarder dan ooit te verbeteren!

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Nft nieuws

VeVe kondigt Sesamstraat NFT Drop aan

Gepubliceerd

op

VeVe kondigt Sesamstraat NFT Drop aan

Een van de grootste platforms ter wereld voor digitale verzamelobjecten, Veve, laat een NFT-collectie vallen op basis van Sesamstraat.

Grote dalingen zijn niets nieuws voor VeVe, en hier is er nog een. Op 19 maart gaan we Sesamstraat vereeuwigd zien op de blockchain. Inderdaad, de Sesamstraat NFT-drop zal de eerste zijn in een nieuwe serie die de klassieker aller tijden viert.

In samenwerking met de non-profit mediaorganisatie Sesame Workshop organiseert VeVe de eerste drop met het iconische Cookie Monster.

Jennifer Ahearn, VP, Global Strategic Partnerships & Themed Entertainment, Sesame Workshop zei: “Sinds 1969, Sesam Straat is een van de meest geliefde en leerzame kinderprogramma’s geweest, waar zowel kinderen als volwassenen al generaties lang van genieten.”

“Samenwerken met VeVe voor de eerste verzameling digitale verzamelobjecten van de serie is een geweldige manier om de blijvende erfenis van Sesamstraat te vieren en onze oude fans een nieuwe manier te geven om hun liefde voor Sesam Straat en zijn karakters.”

Hoe de NFT werkt

Via het VeVe-platform kunnen fans hun digitale collecties als 3D-diorama’s in de virtuele showrooms van de app presenteren. Bovendien kunnen fans showrooms van andere verzamelaars virtueel bezoeken, becommentariëren en liken. Bovendien kun je VeVe-verzamelobjecten ervaren in augmented reality (AR) fotomodus.

Houders van de komende Sesamstraat-collectie kunnen dus communiceren met hun Cookie Monster-verzamelobject in 3D. Bovendien kunnen ze hun verzamelobject delen via VeVe’s in-app sociale feed. Bovendien kunt u uw NFT laten zien op sociale platforms zoals Twitter, Instagram of Tik Tok.

Dan Crothers, Chief Operating Officer en mede-oprichter van VeVe zei: “Sesamstraat is een van de meest iconische merken aller tijden. Daarom hebben we de kans aangegrepen om met Sesame Workshop samen te werken aan een reeks digitale verzamelobjecten.”

“We kunnen niet wachten om deze ook te delen met onze VeVe-community van verzamelaars Sesam Straat fans die misschien nieuw zijn in digitaal verzamelen.”

VeVe’s nalatenschap

VeVe heeft een indrukwekkende erfenis opgebouwd in de wereld van digitale verzamelobjecten. Eerder hebben we gezien dat VeVe NFT-collecties uitbracht van toonaangevende merken als Disney, Marvel en Star Wars. Bovendien maakt VeVe gebruik van de Immutable X-blockchain, die geen gaskosten heeft en onmiddellijke handelsbevestiging biedt.

Nu breidt VeVe zijn glinsterende cv uit met een nieuwe Sesamstraat-collectie – te beginnen met de Cookie Monster-drop op 19 maart.

Wil je een stukje van de actie? VeVe kan worden gedownload in de App Store en Google Play en is beschikbaar via de VeVe Web App.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Nft nieuws

Nissan verdubbelt op Web3-innovatie

Gepubliceerd

op

Nissan verdubbelt op Web3-innovatie

De Japanse motorgigant Nissan heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in zijn zoektocht naar de NFT- en Web3-ruimte. Het bedrijf heeft in de Verenigde Staten vier nieuwe Web3-gerelateerde handelsmerken ingediend voor de merken Infiniti, Nismo en Nissan.

De documenten onthullen de plannen van Nissan om virtuele kleding, auto’s, hoofddeksels, ruilkaarten, speelgoed, kaartjes en een NFT-marktplaats te creëren voor het verhandelen en slaan van NFT’s.

Nissan heeft ook plannen geschetst voor metaverse-advertentiediensten en andere “entertainmentdiensten”, waaronder online video, afbeeldingen, artwork, tickets, audio, geluiden, muziek en ruilkaarten, evenals een website met informatie over de voorgestelde NFT’s en hoe ze zal werken.

De Japanse afdeling van Nissan experimenteert ook met autoverkopen in de metaverse via zijn virtuele winkel “Nissan Hype Lab”, waarmee klanten de virtuele etalage kunnen bezoeken via een pc of smartphone, aangepaste avatars kunnen maken en kunnen communiceren met virtueel verkooppersoneel.

Via dit virtuele verkoopkantoor kunnen klanten zelfs koopcontracten bestellen en afronden. Volgens de aankondiging van Nissan loopt de proef van 8 maart tot 30 juni. Voor de proef zal het bedrijf Nissan-voertuigen bestuderen, raadplegen, proefrijden en kopen terwijl het zich in de metaverse bevindt, waarbij de mogelijkheid van nieuwe verkoopmethoden voor auto’s wordt onderzocht.

Nissan gaat all-in op Web3

Het is niet de eerste keer dat Nissan experimenteert met Web3 en slimme contracttechnologie. In oktober 2022 diende de Japanse autogigant vijf handelsmerk aanvragen in bij het United States Patent and Trademark Office, waarmee plannen werden onthuld om de NFT-, Web3– en Metaverse-ruimte te betreden.

De applicaties hebben betrekking op de prominente automodellen zoals SKYLINE, Z en GTR en waren bedoeld om aanbiedingen te introduceren zoals NFT-ondersteunde media, online NFT-marktplaatsen, digitale portemonnees en NFT-software voor het slaan, verhandelen en opslaan.

Het patent introduceerde ook het idee van downloadbare mediabestanden voor NFT-authenticatie, een online NFT-marktplaats voor het kopen en verkopen van NFT’s, en niet-downloadbare software voor het slaan, slaan en verhandelen van NFT’s.

En met dit nieuwste patentaanbod is het duidelijk dat de Japanse motorgigant voluit gaat voor zijn Web3-ontwikkelingen.

Nissan GTR Foto door Jonathan Cooper

Andere automobielreuzen in Web3

Het is vermeldenswaard dat andere autogiganten, waaronder General Motors, Ford Motor Company en MG, ook belangrijke stappen hebben gezet op het gebied van NFT en Web3.

Pas vorige maand kondigde GM Motors aan dat het geïnteresseerd was in het maken van downloadbare digitale mediabestanden die verzamelbare illustraties, tekst, audio en video bevatten, die zullen worden geverifieerd als niet-fungibele tokens, volgens de handelsmerk aanvraag van het bedrijf.

En afgelopen herfst diende de Ford Motor Company 19 handelsmerk aanvragen in voor onder andere de belangrijkste automerken zoals Mustang, Bronco, Lincoln, Explorer en F-150 Lightning. De applicaties omvatten virtuele auto’s, vrachtwagens, bestelwagens, SUV’s en kleding voor de merken van het bedrijf, evenals een voorgestelde online marktplaats voor NFT’s.

Ondanks de aanhoudende crypto-winter en bearmarkt, gaan multinationale ondernemingen nog steeds door met handelsmerk aanvragen voor Web3, crypto, NFT’s en de metaverse.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending